preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prijedlog tema za završni rad u školskoj godini 2019./2020.
Autor: Administrator , 22. 10. 2019.

Pod poveznicom "OPŠIRNIJE" nalazi se prijedlog tema za završni rad kod strukovnih zanimanja. Na istom mjestu mogu se pronaći i upute za izradu završnog rada.


Prijedlog tema za završni rad u školskoj godini 2019./2020.

Zanimanje: prehrambeni tehničar, (4.p)

RED.

BROJ

 

Naziv teme za završni rad

Ime i prezime mentora

Ime i prezime učenika

1.

Proizvodnja likera od čokolade

Nives Bušić, dipl. inž. preh. tehnologije

 

2.

Jaka alkoholna pića

 

Nives Bušić, dipl. inž. preh. tehnologije

 

3.

Majoneza

 

Nives Bušić, dipl. inž. preh. tehnologije

 

4.

Utjecaj čokolade na emocionalno stanje

Nives Bušić, dipl. inž. preh. tehnologije

 

5.

Želirani proizvodi – džem

 

Nives Bušić, dipl. inž. preh. tehnologije

 

6.

Proizvodnja voćnih poluproizvoda

Nives Bušić, dipl. inž. preh. tehnologije

 

7.

Proizvodnja piva

 

Nives Bušić, dipl. inž. preh. tehnologije

 

8.

Dijeta je stil života

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

9.

Inhibitori enzimskih reakcija u prehrambenoj industriji

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

10.

Uloga aditiva u proizvodnji hrane

 

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

11.

Vegeterijanska prehrana i zdravlje

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

12.

Zaslađivači

 

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

13.

Funkcionalna hrana

 

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

14.

Sigurnost hranr

 

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

15.

Probava hrane i enzimi koji sudjeluju u probavi

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

16.

Sportaši i dodatci prehrani

 

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

17.

Prehrana i zdravlje

 

 

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

18.

Proteinska prehrana

 

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

19.

Prehrambene navike učenika Tehničke škole i priridoslovne gimnazije R. Boškovića, Osijek

Ankica Milković, dipl. inž. preh. tehnologije

 

20.

Određivanje šećera u hrani

 

Ankica Milković, dipl.. inž. preh. tehnologije

 

21.

Određivanje ukupnog broja bakterija u 1 g keksa

Tatjana Varga, dipl. inž. preh. tehnologije

 

22.

Dokazivanje prisutnosti bakterije iz roda Bacillus u uzorcima pšeničnoga i raženoga brašna

Tatjana Varga, dipl. inž. preh. tehnologije

 

23.

Utjecaj povišene vlage i temperature na mikrobiološku ispravnost tjestenine

Tatjana Varga, dipl inž. preh. tehnologije

 

24.

Određivanje broja živih baskterija u uzorcima piva i mlijeka

Tatjana Varga, dipl. inž. preh. tehnologije

 

25.

Utjecaj antibiotika na bakterije mliječno-kiselog vrenja

Tatjana Varga, dipl. inž. preh. tehnologije

 

26.

Određivanje ukupnog broja koliformnih bakterija u vodovodnoj vodi

Tatjana Varga, dipl. inž. preh. tehnologije

 

27.

Identifikacija mikroorganizama iz obitelji Enterobacteriaceae  u uzorcima mlijeka

Tatjana Varga, dipl. inž. preh. tehnologije

 

28.

Dokazivanje i identifikacija bakterije Salmonella vrste u kolačima i hrenovkama

Tatjana Varga, dipl. inž. preh. tehnologije

 

29.

Pekarski proizvodi u prehrani učenika

Dragana Viljanac, dipl. inž. preh. tehnologije

 

30.

Tjestenina u boji

 

Dragana Viljanac, dipl. inž. preh. tehnologije

 

31.

Ljekovita svojstva začinskoga bilja

Dragana Viljanac, dipl. inž. preh. tehnologije

 

32.

Prerađevine od povrća

Dragana Viljanac, dipl. inž. preh. tehnologije

 

33.

Pčelinji proizvodi za zdrav život

Dragana Viljanac, dipl. inž. preh. tehnologije

 

34.

Verbalna i neverbalna komunikacija mladih

Dragana Viljanac, dipl. inž. preh. tehnologije

 

35.

Stara tradicionalna jela slavonskoga sela

Dragana Viljanac, dipl. inž. preh. tehnologije

 

36.

Alkohol i energetski napici u prehrani mladih

Dragana Viljanac, dipl. inž. preh. tehnologije

 

 

 

Prijedlog tema za završni rad u školskoj godini 2019./2020.

Zanimanje: ekološki  tehničar, (4.e)

Red.

Broj

 

Naziv teme za završni rad

Ime i prezime mentora

Ime i prezime učenika

1.

Hipertenzija kod mladih

Ana Krmek, prof. biologije i kemije

 

2.

Dijabetes – tihi ubojica

Ana Krmek, prof. biologije i kemije

 

3.

Biljna DNA

Ana Krmek, prof. biologije i kemije

 

4.

Utjecaj elektromagnetskog zračenja računala na klijavost i rast biljaka

Ana Krmek, prof. biologije i kemije

 

5.

Utjecaj acetilsalicilne kiseline na klijavost i rast biljaka

Ana Krmek, prof. biologije i kemije

 

6.

Utjecaj lista oraha na klijavost i rast biljaka

Ana Krmek, prof. biologije i kemije

 

7.

Utjecaj insekticida na dužinu i morfologiju korjenčića biljke Allium cepa

Ana Krmek, prof. biologije i kemije

 

8.

Ekološki prihvatljiva sredstva za čišćenje

Anastazija Noskov, mag.educ. biologije i kemije

 

9.

Higijenske navike učenika naše Škole

Anastazija Noskov, mag.educ. biologije i kemije

 

10.

Ekosustav u boci

Anastazija Noskov, mag.educ. biologije i kemije

 

11.

Proces eutrofikacije u Parku prirode Kopački rit

Anastazija Noskov, mag.educ. biologije i kemije

 

12.

Kućno kompostiranje

Anastazija Noskov, mag.educ. biologije i kemije

 

13.

Biljne vrste u Parku kralja Petra Krešimira IV

Anastazija Noskov, mag.educ. biol. i kem.

 

14.

Međuovisnosti različitih tekperatura i pojave komaraca u Osijeku

Anastazija Noskov, mag.educ. biologije i kemije

 

15.

Bioraznolikost ptica u Parku kralja Petra Krešimira IV

Anastazija Noskov, mag.educ. biologije i kemije

 

16.

Vegetacijski tipovi oko bare u zarastanju

Anastazija Noskov, mag.educ. biologije i kemije

 

17.

Elektrokemijsko mjerenje koncentracije amonijaka u različitim vrstama voda

Nada Pitinac, dipl. inž.

kem. tehnologije

 

18.

Koncentracija nitrata u sedimentu rijeke Drave

Nada Pitinac, dipl. inž.

kem. tehnologije

 

19.

Koncentracija fosfata u sedimentu jezerske vode

Nada Pitinac, dipl. inž.

kem. tehnologije

 

20.

Utjecaj vodostaja na kiselost rijeke Drave

Nada Pitinac, dipl. inž.

kem. tehnologije

 

21.

Koncentracija klorida u površinskim vodama

Nada Pitinac, dipl. inž.

kem. tehnologije

 

22.

Tvredoća bunarske vode

Nada Pitinac, dipl. inž.

kem. tehnologije

 

23.

Spektrufotometrijsko određivanje amonijevih iona u vodi rijeke Drave

Nada Pitinac, dipl. inž.

kem. tehnologije

 

24.

Ispitivanje koncentracije željeza u vodovodnoj vodi

Nada Pitinac, dipl. inž.

kem. tehnologije

 

25.

Elektrokemijska metoda mjerenja pH tla

Nada Pitinac, dipl. inž.

kem. tehnologije

 

26.

Esencijalne aminokiseline

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

27.

Saharoza u prehrani

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

28.

Ulja – određivanje jodnog broja

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

29.

Enzimi – što su i zašto su važni?

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

30.

Proteini i mršavljenje

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

31.

Masti i ulja

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

32.

Ugljikohidrati – kako ih pravilno konzumirati

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

33.

Pčelinji vosak

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

 

34.

Dekstroza u hrani – dokazivanje Trommerovom reakcijom

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

35.

Kolesterol i zdravlje

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

36.

Celuloza – dokazivanje celuloze u specifičnim reakcijama

Igor Prašnikar, prof. biologije i kemije

 

37.

Eko turizam u Kopačkom ritu

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

38.

Fotodokumentiranje u ekologiji

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

39.

Ugroženost pčela u Slavoniji i Baranji

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

40.

Ekološki proces proizvodnje šećerne repe

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

41.

Ekotrg i zelena tržnica u Osijeku

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

42.

Požari u Parku prirode Kopački rit

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

43.

Prebrojavanje zimujuće populacije male ušare

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

44.

Utjecaj topline na klijanje i rast pšenice

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

45.

Utjecaj svjetlosti na klijanje i rast pšenice

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

46.

Fonološko promatranje livade u jesen i proljeće

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

47.

Mikrobiom crijeva

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

48.

Korisni mikroorganizmi u okolišu i našoj uporabi

Ljiljana Vidović, prof.

biologije i kemije

 

 

 


 

 

 

 

 

Prijedlog tema za završni rad u školskoj godini 2019./2020.

Zanimanje: grafički  tehničar pripreme, (4.g)

Red.

Broj

 

Naziv teme za završni rad

Ime i prezime mentora

Ime i prezime učenika

1.

Grafički dizajn i priprema za tisak jelovnika

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

2.

Vizualni identitet

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

3.

Grafička priprema i tisak plakata

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

4.

Redizajn zaštitnog znaka

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

5.

Grafička priprema predloška za sitotisak

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

6.

Grafičko oblikovanje posjetnice

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

7.

Grafička priprema fotografija za tisak

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

8.

Grafičko rješenje programskog sučelja

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

9.

Boja i ambalaža

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

10.

Razvoj komunikacijskih medija od prapovijesti do danas

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

11.

Grafički dizajn i izrada logotipa

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

12.

Tipografija i naslovnica novina

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

13.

Grafička priprema i dizajn jumbo plakata

Dinko Blažević, inž. računalstva

 

14.

Izrada predloška za kalendar

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

15.

Grafička priprema za tisak ambalaže

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

16.

Grafička priprema za tisak ulaznica za kino

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

17.

Sitotisak

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

 

18.

Tvrdi uvez knjige

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

19.

Tiskarske boje u primjeni kod različitih tehnika tiska

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

20.

Grafička priprema i tisak naljepnica

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

21.

Grafička proizvodnja knjige

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

22.

Grafičko rješenje kataloga

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

23.

Grafičko oblikovanje letka

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

24.

Povijest tiska

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

25.

Nove tehnologije u izradi tiskovnih formi

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

26.

Kontrola kvalitete tiska

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

27.

Rotacije

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

28.

Papir

Ana Karlović, dipl. inž. graf. tehnologije

 

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju