preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
𝐄𝐝𝐮𝐤𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐮 𝐬𝐤𝐥𝐨𝐩𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐚 „𝐂𝐲𝐛𝐞𝐫𝐛𝐮𝐥𝐥𝐲𝐢𝐧𝐠 𝐳𝐚𝐮𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐦𝐨 𝐢 𝐬𝐦𝐢𝐣𝐞š𝐚𝐤 𝐧𝐚 𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐦𝐨“
Autor: Administrator , 2. 5. 2022.

Projekt „Cyberbullying zaustavimo i smiješak na lice stavimo“ provodi Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića u sklopu Školskog preventivnog programa za školsku godinu 2021./22.
Cilj je ovog projekta osnaživanje odgojno-obrazovnih djelatnika naše škole na području prevencije međuvršnjačkog nasilja, s posebnim naglaskom na elektroničko nasilje. Projektom je predviđeno da nastavnici, razrednici i stručni suradnici prenesu novostečena znanja učenicima i njihovim roditeljima, čime će se povećati razina prevencije međuvršnjačkog nasilja u školi i lokalnoj zajednici.


 

 

 

 

 

 

 

 

U okviru projekta dana 20. 4. 2022. u Baranji je održana edukacija nastavnika i stručnih suradnika naše škole u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Predavanje „Najnoviji trendovi na području sigurnosti djece na internetu“ održao je voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu g. Tomislav Ramljak, dipl. socijalni radnik. Radionicu o postupanju u slučaju elektroničkog nasilja vodile su Martina Nikolić, mag. psihologije i Ana Veočić, mag. socijalnog rada, a završno predavanje Iskustva i izazovi digitalnog odrastanja održala je prof. dr. sc. Lucija Vejmelka. Od mnoštva korisnih savjeta koje smo čuli na edukaciji svakako valja istaknuti onaj g. Ramljaka – otvoren, iskren razgovor roditelja s djecom najbolja je prevencija.

Radi promocije projekta tiskali smo majice i druge promotivne materijale te je i to jedan od načina upoznavanja javnosti o problemu elektroničkog nasilja među mladima. Slijede nam aktivnosti osmišljavanja i izrade preventivnog priručnika za borbu protiv e-nasilja, zatim edukacija učenika na satu razrednika te roditelja na roditeljskim sastancima, čime će se povećati razina prevencije e-nasilja. Projektom će učenici steći znanja primjenjiva u različitim životnim situacijama kroz online komunikaciju – izvijestila nas je voditeljica projekta Gordana Popović, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju