2022-03-08 09:05:34 Radionica „Simbioza“ – pet proizvoda, dva tima, jedan razred Suradnjom kolegica iz aktiva prehrane i tehničke službe, nastavnice T. Varga i D. Viljanac s učenicima 2. n razreda uspješno su proizvele voćne kože, čips od jabuka, kašasti sok, pekmez i bioenzim. Kako bi spriječili „posmeđivanje“ jabuka tijekom guljenja i usitnjavanja, jabuke je bilo potrebno uranjati u vodu s limunovim sokom, a ostatak limuna su uz naranče dodali u kašasti sok. Mogućnosti primjene bioenzima mnogobrojne su: - kao umjetno gnojivo i sredstvo za zaštitu bilja od nametnika na predmetu Ekološka proizvodnja hrane - za uklanjanje kamenca, plijesni i neugodnih mirisa - za pranje rublja te za druge potrebe.
Zahvaljujemo djelatnicima tehničke službe na suradnji i razumijevanju, a neke od proizvoda uskoro ćemo ponuditi u ime Učeničke zadruge Ruđerica. Dragana Viljanac, dipl. ing. Tatjana Varga, dipl. ing.
|
Tehnička i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića |