2021-09-15 20:57:42

Kako smanjiti otpad od hrane – primjer dobre prakse

Na 22. ljetnoj školi SEMEP-a (South Eastern Mediterranean Sea Project) održanoj online 1. i 2. 9. 2021. sudjelovala je i naša učenica Lucija Krišto iz 4. a razreda pod mentorstvom profesorice Ljiljane Vidović. Tema ovogodišnjeg skupa bila je Kako smanjiti otpad od hrane.

Lucija je u svom izvrsnom izlaganju opisala kako u školi smanjujemo otpad od voća koje učenici dobivaju tako što pripremamo zelene sokove i bioenzim. Objasnila je važnost sirovog lista kelja, špinata ili blitve, zrele smrznute banane i limuna. Povezala je ove aktivnosti s projektom Mladi educiraju mlade o imunitetu, koji ćemo i ove školske godine nastaviti provoditi u našoj školi.

Predstavljanje naše škole prezentirala je na uvodnim satima Ekologije u 4. a i 4. b razredu.

                                                                                       Ljiljana Vidović, prof.

savjetnik

 

 

 


Tehnička i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića