preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+ projekt - Italija: "Using the educational platform - creating and uploading own materials"
Autor: MAJA STARČEVIĆ, 31. 10. 2019.

 

 

 

U sklopu projekta Erasmus+ pod vodstvom koordinatorice projekta Jasne Sudarić i mentorice Maje Starčević učenici drugih i četvrtih razreda prirodoslovne gimnazije: Laura Dimter, Ida Kralik, Mihael Mrkonjić, Sara Rašić i  Laura Šomorja putovali su na mobilnost u Italiju (Sicilija, Ragusa) od 29.rujna do 5.listopada 2019.
Svrha mobilnosti bila je primjena IKT alata u tradicionalnom učenju i učenju na daljinu, a tema aktivnosti koje su se provodile tijekom pet dana bila je „Using the educational platform – creating and uploading own materials“.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim talijanske škole „G.B. Vico – Umberto I – R. Gagliardi“ iz Raguse, kao domaćin ove mobilnosti, sudjelovali su učenici i njihovi mentori škola iz Bugarske, Finske, Poljske, Turske te naše škole. Tijekom boravka učenici su bili smješteni u obiteljima učenika domaćina. Prvoga dana sve zemlje sudionice predstavile su svoju zemlju,  a tema prezentacije bila je „Naši velikani“, odnosno imali su zadatak predstavili poznate osobe iz svoje  zemlje.  Svakodnevno su dolazili u školu gdje su u grupama sudjelovali u radionicama na zadanu temu. Svaka grupa, a koju su usmjeravali nastavnici mentori, bila je izmiješana učenicima iz različitih zemalja kao bi bila ostvarena komunikacija na engleskom jeziku.

Nakon završetka školskih aktivnosti, učenici su svakodnevno imali organizirane i brojne izvanškolske aktivnosti; posjet cjelokupnom kompleksu Škole nastanjenom na više lokacija, posjet gradonačelniku Raguse popraćen medijima, obilazak povijesne jezgre grada Ible, dvorca Donnafugata te okolnih gradića kao što su  Scicli i Modica gdje se proizvodi poznata sicilijanska čokolada. Na svečanome susretu posljednjega dana sve su grupe prikazale svoje uratke na zadanu temu, a najbolji su bili nagrađeni. Nakon prezentacija, hrvatski i talijanski tim zajedno su uvježbali i zabavni program, dok su roditelji pripremili najpoznatija talijanska jela i slastice, u kojima smo istinski uživali

Maja Starčević, prof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju