preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Pokrenuli smo svoj novi Erasmus+ projekt: „Let's Make Our Own Business“

             

Početkom listopada započeli smo svoju novu avanturu uključivši se u projektne aktivnosti u okviru Erasmus+ projekta pod nazivom „Let's Make Our Own Business“ .

Ideja nam je bila potaknuti učenike naše Škole na osmišljavanje i kreiranje poduzetničkoga duha kako bi što bolje bili pripremljeni za snalaženje na europskom tržištu rada.Sudjelovanjem u projektu učenici će moći razvijati znanja i vještine komunikacije na stranom jeziku, a poseban će naglasak biti na primjeni IKT alata putem kojih će učenici svoja novostečena znanja i vještine prenositi ostalim učenicima, nastavnicima I roditeljima te široj lokalnoj zajednici. Budući da ovim projektom učenici uče kako pokrenuti vlastiti posao te u dvije godine trebaju proći kroz pet etapa: od  prve „Kako kreirati naslov, logo i slogan?“ te do posljednje „Kako uspostaviti posao?“, ostvarili smo i nekoliko svojih početnih aktivnosti.

  1. aktivnost

Učenici nutricionističkoga smjera sa svojom mentoricom Draganom Viljanac, dipl. ing., i koordinatoricom projekta Jasnom Sudarić, prof. savjetnica, posjetili su 3. sajam Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u organizaciji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti gdje su imali priliku vidjeti i upoznati OPG-ovce koji su bivši studenti Fakulteta, a koji su svoja stečena znanja i vještine pretvorili u vlastiti posao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2. aktivnost

Učenici grafičke sekcije sa svojim mentorom Dinkom Blaževićem, dipl. ing., osmislili su i izradili logo i slogan za potrebe učeničke zadruge Škole „Cakum-pakum“ pripremajući se za projektne aktivnosti koje se odnose na prve etapu: „Kako kreirati naslov, logo i slogan?“ .

 

 

3. aktivnost

„Primjer dobre prakse:

Kako je bivša učenica naše Škole s već 20 godina postala poduzetnica“

Pozvali smo u Školu našu bivšu učenicu prehrambenoga smjera Karolinu Hodan koja nam se predstavila kao vlasnica OPG „Karolina Hodan“, a koja nas je upoznala sa svojim projektom: „Kako stvoriti svoj vlastiti posao“ uz potporu lokalne zajednice. Predavanje za 2.n razred u okviru sata Ekološka proizvodnja hrane organizirala je Dragana Viljanac, dipl. ing., na kojem su nazočile i kolegice koje su uključene u projektne aktivnosti A. Krmek, prof. mentorica i I. Periš, prof. pripravnica.

Učenici su mogli saznati puno toga o izazovima s kojima se naša hrabra poduzetnica susretala: od načina povlačenja financijskih sredstava iz raznih EU fondova, o ekološkoj proizvodnji hrane, o preradi vlastitih proizvoda pa čak do njezine želje za pokretanjem ekoloških proizvoda te o eventualnim problemima oko realizacije istih.

Na kraju svojega izlaganja Karolina je iskoristila priliku i pozvala sve nazočne u obilazak njezinoga OPG imanja na proljeće sljedeće godine.

 

8. prosinca 2020.

Uz veliku pomoć naših grafičara uredili  smo i svoj Erasmus+ projektni kutak:"Let's Make Our Own Business" 

 

                                                                                                                                                                                    Koordinatorica projekta:

                                                                                                                                                                                    Jasna Sudarić, prof. savjetnica

 

 

Obilježavanje Dana crvene haljine u našoj školi

U našoj smo Školi 5. veljače 2021. obilježili Dan crvene haljine s ciljem podizanja svijesti o moždanim i srčanim bolestima kod žena te isticanja važnosti promicanja zdravih životnih navika. Budući da su ove bolesti u žena nedovoljno prepoznate  i istražene, na satu razrednika s učenicima smo razgovarali i raspravljali o poboljšanju kvalitete života. Iznad svega, nastojali smo utjecati na osvješćivanje učenika te njihovih životnih navika.  Iako je simbol javnozdravstvene kampanje bila crvena haljina kao znak upozorenja, učenici i nastavnici naše škole u znak podrške odjenuli su se u crvene majice.

Pripremile: A. Krmek i J. Sudarić

 

preskoči na navigaciju