preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

GRAFIČKI TEHNIČAR


Grafički tehničar pripreme priprema autorov rukopis u obliku sloga ili filma te izrađuje tiskovnu formu.Taj posao obavlja ručno, strojno ili kompjutorski. Crteže i slike obrađuje uz pomoć računala, služi se skenerom,  fotografskim aparatom, tiskarskim pločama, bojama i kemikalijom.Grafički tehničar dorade otisnute stranice slaže u časopis,knjigu ili drugi oblik. Školovanje traje četri godine.

 

 

PREHRAMBENI TEHNIČAR

 


Tijekom četverogodišnjeg školovanja stječe široko znanje o sastavu hrane i metaboličkim procesima u organizmu. Proučava procese proizvodnje svih prehrambenih proizvoda, a naročito proizvodnju bombona, čokolade, keksa, ulja, piva i preradu mlijeka. Stečenim znanjem osposobljeni su za kreiranje novih prehrambenih proizvoda s kojima su osvojili zapažene rezultate na svjetskim i regionalnim izložbama.

 

EKOLOŠKI TENIČAR

 


Ekološki tehničar organizira i ispituje  kemijska i biološka svojstava ulaznih i izlaznih tvari nekog tehnološkog procesa te sudjeluje u ostalim poslovima usmjerenim k brizi o prirodi i okolišu. Uz standardni laboratorijski pribor i opremu, u svom će se radu koristiti kompletima za uzimanje uzoraka i terenske analize. Potrebno je dobro poznavanje propisa o zaštiti okoliša, o komunalnom redu, o zbrinjavanju otpada i o zaštiti parkova prirode. Školovanje traje četri godine

 

 PRIRODOSLOVNA GIMNAZIJA


Program Prirodoslovne gimnazije priprema  učenike za nastavak obrazovanja na studijima medicine, stomatologije, kemije, veterine, biologije, nutricionizma, poljoprivrede, šumarstva, geologije… Naglasak je na stjecanju širih znanja iz biologije, kemije i fizike uz izvođenje laboratorijskih vježbi.

 

 

 

KOZMETIČAR


Tijekom četverogodišnjeg školovanja učenici stječu potrebna teorijska i stručna znanja koja su potrebna za potpunu njegu lica i tijela. Budući kozmetičari upoznaju osnovnu i pomoćnu opremu kozmetičkih salona, način održavanja opće higijene i mikrobiološke čistoće. Upoznaju funkcije i tipove kože, način čišćenja, masiranja, njegovanja i estetske korekcije, kao i vrste kozmetičkih pripravaka i njihove primjene. Posebna pozornost daje se odgojnom osposobljavanju učenika za pomoć osobama različite životne dobi s različitim zahtjevima i problemima kože.
 
preskoči na navigaciju