preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt građanin: Relaksacijom protiv stresa
Autor: Gordana Popović, 15. 4. 2021.

Dvanaesti Projekt građanin u našoj školi proveli smo pridržavajući se epidemioloških uvjeta zbog pandemije COVID-19. U neuobičajenim okolnostima, radeći na projektu građanin, učenice 1. a razreda Marta Novoselić, Matea Papić, Sara Begović i Božena Černava razgovarajući s učenicima uočile su kako je sve više kolega iz razreda pod nekim stresom te su projektom željele potaknuti nas na korištenje strategija koje povećavaju otpornost na stres i time dati doprinos borbi protiv negativnih utjecaja na naše mentalno zdravlje.


Alternativna rješenja koja su odabrale sljedeća su:

  1. sport i rekreacija
  2. zdrava prehrana
  3. duhovnost
  4. relaksacija.

Istaknule su važnost prepoznavanja uzroka uznemiravanja, biranja načina nošenja sa stresom, traženja i korištenja podrške prijatelja te savjeta stručnjaka ako je potrebno. Usvojile su načine relaksacije ,poput tehnike disanja, vježbe 5 osjetila te preporučile što više slušanja opuštajuće glazbe i smijeha. Tijekom tog procesa vodila ih je njihova mentorica Gordana Popović, pedagoginja, a sudjelovali su i nastavnici: Christina Varžić, Sandra Valić, Tatjana Varga, Diana Trišler, Blaženka Miškić, psihologinja Katarina Jakubec, Marijan Jovičić, uz podršku ravnateljice Vlaste Opačak, prof.

Projektni tim svoj je snimljeni uradak predstavio na županijskoj Smotri projekata iz područja  GOO i drugih međupredmetnih tema (platforma ZOOM, 31. 3. 2021.) te od županijskog povjerenstva dobio pohvale za marljivost, kreativnost i ustrajnost u radu i prema kriterijima  i obrascima vrednovanja dobivenim od Agencije za odgoj i obrazovanje (istraživanje i objašnjenje problema, istraživanje alternativnih politika za rješavanje problema, predlaganje javne politike za rješavanje problema, plan akcije za rješavanje problema), predložen je za državnu Smotru. Nadamo se da ćemo opravdati ukazano nam povjerenje te kao predstavnici naše Županije dati svoj doprinos razvoju demokratskih odnosa.

                                                                                   Gordana Popović, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju