preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ispraćaj ravnateljice Vlaste Opačak u mirovinu
Autor: Sandra Valić, 4. 11. 2021.

Stihovima Dobriše Cesarića, cvijećem i pjesmom ispratili smo našu bivšu ravnateljicu profesoricu Vlastu Opačak u mirovinu.Ispraćaj je upriličen u školskoj zbornici 28. 10. nakon sjednice Nastavničkog vijeća.
U ime cijelog kolektiva prigodnim riječima ravnateljici se obratila prof. Zorica Nestorović, prisjetivši se 40-ogodišnjeg profesionalnog puta ravnateljice Opačak.


„Tijekom proteklih 28 godina rada u Ruđerici ostavila je dubok trag kao profesorica u nastavi, zatim voditeljica smjene i konačno, ravnateljica. U radu s djecom bila je stručna, odgovorna i temeljita – bila je autoritet učenicima i kolegama. Osim nastave, s učenicima je sudjelovala na brojnim natjecanjima i smotrama. Kao ravnateljici naglasak joj je bio poboljšati uvjete rada svih zaposlenika i učenika. U skladu s raspoloživim sredstvima digitalno je opremila školu, obnovila i povećala broj učionica, uredila grafičku radionicu i fasadu te poticala kulturno-umjetničke aktivnosti u školi. Upotrijebila je svu moguću i nemoguću kombinatoriku u podjeli sati, kako bi nastavnici imali punu normu i kako ne bi bilo tehnoloških viškova, a mladi kolege položili stručni ispit. Nije uvijek bilo lako, ali uvijek je uspjela pronaći zadovoljavajuće rješenje.“

Ravnateljica Opačak, dirnuta pažnjom, zahvalila je istaknuvši kako je nju rad u školi ispunjavao te da je učiteljsko zanimanje zaista poziv koji je ona slijedila.

Ispraćaj ravnateljice pjesmom su nam uljepšali prof. Igor Grubišić, psihologinja Katarina Jakubec te učenice Sara Petrović i Magda Poljak iz 4. g izvevši pjesme Ne dirajte mi ravnicu i Jesen stiže, dunjo moja.

Ravnateljicu smo ispratili cvijećem, prigodnim darom, pjesmom i željama da joj umirovljeničke godine budu ispunjene prije svega zdravljem, radošću i uživanjem s obitelji.

Draga ravnateljice, hvala Vam što ste bili dio Ruđerice; ostajete to i nadalje!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju