preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prva mobilnost u okviru Erasmus+ projekta „Digitalised schools“
Autor: Sandra Valić, 23. 11. 2021.

Od 22. do 26. 11. 2021. naša škola domaćin je nastavnicima iz Portugala, Italije i Turske koji, uz projektni tim Ruđerice, sudjeluju u prvoj mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta „Digitalised Schools“.
Cilj je projekta razvijati i usavršavati digitalne kompetencija nastavnika i ostalih djelatnika škole, koji će potom u svoj rad uvesti inovativne načine poučavanja. Stečene vještine i znanja integrirat će se u nastavni kurikul, a sve zajedno dugoročno će utjecati na kvalitetu obrazovanja.
Profesorica Jasna Sudarić organizira i koordinira projekt zajedno sa svojim projektnim timom koji čine: ravnateljica škole Nada Pitinac, nastavnici Ana Karlović, Ana Krmek, Igor Grubišić, Maja Starčević, Marijan Jovičić, Christina Varžić, Ivan Tušek i psihologinja Katarina Jakubec.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

U našoj školi sudionici projekta upoznat će se s HTML programskim jezikom, a stečeno znanje prenosit će nastavnicima i učenicima u svojim školama. Voditeljica edukacije naša je nastavnica Ana Karlović, dipl. ing. graf. teh., a na radionicama će, osim nastavnika, aktivno sudjelovati i ravnateljica škole Nada Pitinac.

Glavni koordinator projekta „Digitalised Schools“ škola je iz Italije, a na sljedećim mobilnostima  u Portugalu, Turskoj i Italiji teme će biti: kodiranje, robotika, web.2 alati i 3D projektiranje.

U okviru mobilnosti u Osijeku naš je projektni tim za svoje goste pripremio brojne aktivnosti npr.: obilazak grada, izlete u okolici Osijeka (Vukovar, Baranja) te EU večer na kojoj predstavljamo tradiciju i kulturu naše zemlje (gosti će nam biti KUD N. Š. Zrinski). Na ovu svečanu završnicu projekta pozvani su predstavnici naše lokalne zajednice te predstavnici Ugostiteljsko-turističke škole i Medicinske škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvog dana mobilnosti, 22. 11. sudionicima je dobrodošlicu poželjela profesorica Sudarić, naglasivši da je zahvalna i počašćena što je naša škola partner u ovome projektu. Ravnateljica Nada Pitinac našim dragim gostima također je zaželjela dobrodošlicu i svim sudionicima zaželjela uspješan rad.

Svaka škola partner potom je predstavila svoju državu, grad, školu iz koje dolazi te školski sustav svoje zemlje.

Dobrodošlicu na jezicima naših partnera gostima su poželjeli učenici Saira Mikuška (4. a), Jan Budžaki (2. b), Noel Palić (3. g), Marta Novoselić i Sara Begović (2. a) te im zatim predstavili našu državu, grad i školu.

Uz prezentaciju „How education in HR works“ profesor Igor Grubišić predstavio je hrvatski školski sustav, nakon čega su i partneri iz Turske, Portugala i Italije predstavili svoje zemlje.

Poslije stanke i zabavne vježbe koncentracije slijedilo je interaktivno predavanje nastavnice Karlović o HTML programskom jeziku. Sudionici će na radionicama naučiti koristiti ovaj računalni jezik te će izraditi mrežnu stranicu s tekstom i slikom.

Zahvaljujemo vanjskoj suradnici profesorici Silviji Steiner na današnjem simultanom prevođenju na engleski jezik te našim učenicima koji su se marljivo pripremali za aktivnosti. Velika hvala i učenicama Ani Volmut (2. b) i Emi Babić (4. b), što su tekstom i slikom popratile današanja događanja.

Pratit ćemo napredak i rad sudionika projekta te svima želimo puno uspjeha i dobru zabavu!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju