preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
𝐕𝐢𝐫𝐭𝐮𝐚𝐥𝐧𝐚 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐮 𝐬𝐤𝐥𝐨𝐩𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐚: "𝐌𝐞𝐢𝐧 𝐃𝐞𝐮𝐭𝐜𝐡 𝐢𝐬𝐭 𝐠𝐮𝐭-𝐢𝐜𝐡 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐜𝐡𝐞 𝐦𝐢𝐭 𝐦𝐮𝐭"
Autor: OZANA VIGNJEVIĆ, 7. 12. 2021.

Od 06.12. do 08.12.2021. naša škola domaćin je učenicima i nastavnicima iz Njemačke, Slovačke, Rumunjske i Mađarske koji uz projektni tim Ruđerice, sudjeluju u virtualnoj mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta "𝐌𝐞𝐢𝐧 𝐃𝐞𝐮𝐭𝐜𝐡 𝐢𝐬𝐭 𝐠𝐮𝐭-𝐢𝐜𝐡 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐜𝐡𝐞 𝐦𝐢𝐭 𝐦𝐮𝐭"
Projektom su planirane aktivnosti usmjerene su ne samo na motiviranje učenika za učenje Njemačkog jezika i poboljšavanje jezičnih kompetencija, nego i na otkrivanje ljepote toga jezika. Učenici će također kroz projekt imati priliku u svakoj od partnerskih država posjetiti i upoznati se sa njihovom materijalnom i nematerijalnom baštinom pod zaštitom UNESCO-a.

Projektom koordinira profesorica Tamara Kapraljević zajedno sa svojim projektnim timom. U okviru virtualne mobilnosti u Osijeku, naš projektni tim pripremio je učenicima pregršt zanimljivih, interaktivnih i inovativnih zadataka. Prvog dana mobilnosti učenici su pomoću aplikacije Flipgrid morali snimiti kratki video o sebi, svojim hobijima, ali isto tako postavljati pitanja drugim učenicima. Nakon prve uvodne aktivnosti, uslijedio je virtualni obilazak grada Osijeka kojeg je pripremila profesorica Ozana Vignjević. Sudionici su pomoću aplikacije Actionbounda obilazili i rješavali različite kreativne zadatke koji su služili za bolje upoznavanje našeg grada Osijeka.
I na kraju su Marija Slovic, Leticija Rejo i Marija Verhas kroz svoje prezentacije upoznale goste sa zanimljivostima našeg gradu, škole ali i o Hrvatskoj općenito. Predstavile su neke od naših poznatih proizvoda, izuma, znanstvenika.
 
"…Zadatci su bili jako zanimljivi te sam i sama kao stanovnica ovoga grada naučila puno novih stvari. Prvi dan mobilnosti bio je jako zanimljiv, poučan i zabavan…“ - Leticija R.
„Prvi dan mobilnosti je bio jako zanimljiv, najviše mi se svidjela aktivnost na flipgridu gdje smo se morali predstaviti putem videa. – Lara P.
 
 
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju