preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
"Legiranje, ne drogiranje"
Autor: Gordana Popović, 24. 12. 2021.

Današnji problemi ovisnosti ne poznaju dob, društvene strukture niti spol, a izražavaju se kao ovisnost o internetu (društvene mreže), ovisnost o kocki, ovisnost o alkoholu, ovisnost o drogi, ovisnost o hrani i druge ovisnosti koje iz dana u dan uzimaju sve veći broj žrtava.


Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a u okviru preventivnog projekta „Legiranje, ne drogiranje“ s ciljem prevencije ovisnosti i očuvanja zdravlja, 7. i 21. prosinca 2022. u suradnji s PU Osječko – baranjske županije, Odjelom za prevenciju,  održane su četri radionice za treće razrede.

Našim učenicima  je inspektorica Eleonora Matić ukazala na zakonske odredbe i mjere koje nosi sa sobom posjedovanje droge, upoznala ih sa vrstama i posljedicama zlouporabe droga i trenutnim stanjem u Osječko-baranjskoj županiji. Apelirala je na odgovornosti i oprez, a u  situacijama bilo kakvog doticaja ili konzumiranja droga potrebno je obavijestiti roditelje, nastavnike ili policiju. Posebno je skrenula pozornost na važnost reagiranja u slučaju saznanja posjedovanja, preprodaje ili uzgajanja nekih vrsta droge. Pred učenike je zatim postavila problemsku situacija u kojoj bi se eventualno mogli naći, a njihov zadatak je bio dovršiti priču. Naglasila je važnost stvaranja većeg osjećaja sigurnosti te smanjenja dostupnosti svih oblika ovisnosti u školskom okruženju.

Time je i ostavaren cilj provedene aktivnosti a to je preveniranje ovisnog ponašanja i očuvanje zdravlja!

                                                                              Gordana Popović, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju