preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan bez duhanskog dima 2022. – Hrvatski dan nepušenja
Autor: Gordana Popović, 7. 3. 2022.

U sklopu provođenja Školskog preventivnog programa, prevencije pušenja, obilježili smo 2. ožujka 2022. – Hrvatski dan bez duhanskog dima.
Dan bez duhanskog dima obilježavamo na prvi dan korizme, Pepelnicu, budući da tada većina nas razmišlja o odricanju od nečega u čemu uživamo tijekom godine. To je prilika da pušači razmisle o svojoj ovisnosti te da ih nepušači podrže u odricanju od cigareta za vrijeme korizme, kako bi nakon toga zauvijek prestali pušiti.


 Učenice 1. kz razreda Lara Pavlović i Barbara Šoma s pedagoginjom Gordanom Popović, prof. uredile su pano na temu „Volim nepušača“. Osim toga pedagoginja je održala pedagošku radionicu u 2. b razredu. Na satu razrednika  razmijenjena su mišljenja o tome kako je biti u romantičnoj vezi s mladićem ili djevojkom koji su ovisni o pušenju. Uz smijeh i pozitivnu atmosferu većina učenika izjasnila se da ne bi uopće bila u takvoj vezi. Otvorila se i rasprava o sportašima ovisnicima o cigaretama. Učenici su izjavili da je tako nešto nedopustivo, čime su potvrdili da znaju donositi odluke i lakše će se oduprijeti lošim nagovorima te odoljeti izazovu kao što je pušiti ili ne. Učenici su u skupinama raspravljali o kratkoročnim i dugoročnim djelovanju pušenja na organizam te nacrtali plakate. Zaključili su kako je velik broj negativnih posljedica pušenja i povezali većinu današnjih suvremenih bolesti s pušenjem.

Pušenje duhana smatra se jednim od najznačajnijih čimbenika rizika za zdravlje, a mi smo u školi na ovaj dan podsjetili sve u našem okruženju na važnost nepušenja.

 

Fotografije panoa: Barbara Šoma, 1. kz                                                     Fotografije s radionice: Sara Dešić, 2. b 

                                                                                     Gordana Popović, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju