preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završena mobilnost u našoj školi u sklopu projekta Sustainable Food Culture: from the past into the future
Autor: TAMARA KAPRALJEVIĆ, 12. 4. 2022.

 

 

 

Dana 8. 4. 2022. službeno smo završili tjedan mobilnosti u kojoj je naša škola bila domaćin. Tjedan smo započeli upoznavanjem grada Osijeka, kao i jedni drugih, a zanimljive aktivnosti za upoznavanje učenika osmislila je i vodila profesorica Ozana Vignjević. Službeni dio programa otvorila je naša ravnateljica Nada Pitinac srdačnim pozdravnim riječima, nakon kojih je školski bend pod vodstvom profesora Igora Grubišića i Marijana Jovičića upriličio veseli glazbeni program koji je sve sudionike podigao na noge te smo skupa zaplesali i „šetalicu“.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugi dan mobilnosti bio je rezerviran za učeničke prezentacije i radionice na temu zbrinjavanja kuhinjskog otpada te za pripremu nutritivno bogatih napitaka uz primjenu sirovih sastojaka. Profesorice Tatjana Varga i Ljiljana Vidović osmislile su ove radionice te su obučile učenike da budu voditelji radionica svojim kolegama iz gostujućih škola.

 

 

 

 

 

 

 

Srijedu je obilježila sadnja dviju sadnica magnolija u znak prijateljstva sa školama partnerima u projektu, a zatim je uslijedilo upoznavanje s tradicijom našeg kraja kroz poludnevni izlet u Baranju. Vozeći se vinskim cestama našeg Belja, došli smo do etnosela u Karancu, gdje smo imali priliku gostima prikazati održive principe pripreme fiš paprikaša i šarana na rašljama, a gospodin Daniel Asztalos zaokružio je priču o održivoj pripremi hrane prikazom izrade keramičkih posuda.

Četvrtak smo nastavili radno te smo u suradnji s Prehrambeno tehnološkim fakultetom sudjelovali u trima radionicama: PRINTANI I DRAŽIRANI PROIZVODI IZ LABORATORIJA, MoleCOOLarna GASTRONOMIJA i SUPERMOĆI GLJIVA. Koja nam je bila najdraža, ne bismo mogli reći jer sve tri radionice prihvaćene su s podjednakim oduševljenjem sudionika. Dan smo završili svečanom večerom na obali naše Drave uživajući u pogledu, ambijentu i okusima koje nam je ponudio restoran Projekt 9. Tom prilikom gostima su uručeni certifikati, kao i mali znak pažnje za uspomenu na posjet našoj školi i našemu gradu.

Za sam kraj divnog tjedna ostavili smo posjet našem glavnom gradu, gdje smo imali isplaniran slatki, ali i edukativni posjet Muzeju čokolade, nakon kojega nas je Iva iz agencije „Secret Zagreb“ povela na misteriozni obilazak grada u vidu igre Dragon Quest. Tjedan je bio ispunjen aktivnostima i druženjima, smijehom i pričom, te ne čudi što nam se vrijeme provedeno zajedno na kraju činilo prekratko. Na rastanku je bilo i suza i smijeha, a ponajviše želja za nekim novim susretima u budućnosti.

Na samome kraju, kao koordinatorica projekta, zahvaljujem svim kolegama koji su na ovaj ili onaj način bili uključeni u provedbu projekta i tjedna u kojemu smo bili domaćini našim partnerima iz Španjolske, Portugala, Poljske i Francuske, a našim učenicima ujedno i čestitam i zahvaljujem što su svoju zemlju i školu predstavili u najboljem mogućem svjetlu i služili nam na ponos.

Tamara Kapraljević, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju