preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SAVJETOVANJE „HOLISTIČKI PRISTUP ZDRAVLJU DJETETA – PREHRANA, REKREACIJA I SLOBODNO VRIJEME“
Autor: Gordana Popović, 27. 4. 2022.

U sklopu projekta „Zdravo i fino“ Društvo Naša djeca Zabok i Savez društava Naša djeca Hrvatske, a u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Osijek, Osječko-baranjskom županijom i Gradom Osijekom, organizirali su Savjetovanje „Holistički pristup zdravlju djeteta – prehrana, rekreacija i slobodno vrijeme“.


Savjetovanje je financijski podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a održano je 12. travnja 2022. godine u Osijeku, u Staroj pekari. Cilj je ovog savjetovanja ukazati na problem debljine kod djece te osvijestiti širu javnost kako bi se prioritetni javnozdravstveni problem, problem debljine djece, počeo sustavno rješavati. Savjetovanje je bilo namijenjeno odgojno-obrazovnim i zdravstvenim djelatnicima, odjelima društvenih djelatnosti, zatim roditeljima, nevladinim udrugama te svima zainteresiranima za ovu temu na području Osječko-baranjske županije i Slavonije. Na savjetovanju su nas eminentni stručnjaci informirali o najnovijim istraživanjima te o primjerima dobre prakse, kako bi zajedničkim snagama utjecali na promjene u usvajanju zdrave prehrane, zdravih stilova života i prevenciji debljine kod djece i mladih.

Nastavnik TZK-a naše škole Šimun Vasilj, mag. kineziologije održao je predavanje o utjecaju tjelesne aktivnosti u sprečavanju pretilosti djece i mladih. Na savjetovanju su bile i  predstavnice naše škole nastavnica Zorica Majić, prof, i pedagoginja Gordana Popović, prof.

Nadamo se da ćemo sve više stručnjaka i mladih uspjeti senzibilizirati o važnosti pravilne prehrane u školama.

Gordana Popović, prof.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju