preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

cyberbullying zaustavimo i smiješak na lice stavimo
Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Oglasna ploča
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kad torte postanu umjetnička djela
Autor: Administrator , 14. 6. 2023.

S ponosom vam predstavljamo Dunju Primožić, mladu slastičarku i poduzetnicu, našu vrijednu učenicu 3. n razreda. Dunjin je hobi slastičarstvo, izrada slastica za razne prigode, spajanje okusa i boja te znanja nutricionizma s ljubavlju prema slastičarstvu. Uz podršku razrednice profesorice Nives Bušić Tomanić nedavno je za naše učenike 2. n i 3. n održala predavanje na temu Moć izbora, gdje je govorila o poduzetništvu, predrasudama i ograničenjima s kojima se svakodnevno susreće. Također, objasnila je poveznicu nutricionizma sa slastičarstvom, odgovorila na razna pitanja učenika i otkrila planove za budućnost.


Također, objasnila je poveznicu nutricionizma sa slastičarstvom, odgovorila na razna pitanja učenika i otkrila planove za budućnost.

Nakon predavanja, uz pomoć profesorice Diane Trišler, u školskom je holu postavljena izložba fotografija Dunjinih torti te ostalih popratnih materijala (fotografija s edukacija, medijskih tekstova i sl.).

Odgovorila nam je na pitanje zašto je upisala smjer tehničar nutricionist.

“Ulaskom u svijet slastičarstva, dijabetičara i alergičara shvatila sam da hrana nije samo pojam ni potreba za zadovoljavanjem dnevnog unosa nutrijenata, već puno više od toga. Nutricionizam je za mene pojam osvješćivanja, pomoći, promjene same prehrane i viđenja iste. Upoznajući se s raznim dijagnozama primijetila sam koliko kombiniranje namirnica utječe na cijeli ljudski organizam. Mnogi zdravstveni problemi koji su nam predstavljeni kao oni za koje je lijek jedino rješenje uspješno su riješeni regulacijom prehrane, raznim čajevima i napitcima. Kasnije, upoznata s ljudima raznih dijabetičarskih i alergijskih skupina, počela sam istraživati o mogućim zamjenama za određene namirnice, kombinirati sastojke, smanjivati bijeli šećer, izbacivati gluten i još mnogo toga što nam, na kraju krajeva, znanje nutricionizma pruža.

Po završetku srednje škole želja mi je spojiti slastičarstvo s nutricionizmom u potpunosti, posvetiti se svim ciljnim skupinama i namirnicama koje su ljudima teže dostupne te od njih pripremati slastice pune okusa, nutrijenata i sreće!”

 

Dunjine radove možete pratiti na Instagramu @gateaubyd_  a za početak škicnite u našu galeriju fotografija.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju