preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

cyberbullying zaustavimo i smiješak na lice stavimo
Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Oglasna ploča
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
INFO dan u Ruđerici – Učimo zajedno 7 i radionica Dizano tijesto
Autor: Gordana Popović, Dragana Viljanac, 8. 3. 2024.

U srijedu, 6. ožujka 2024. u 13:30 održan je Info dan projekta Učimo zajedno 7, putem kojega su se našim učenicima s teškoćama u razvoju osigurali pomoćnici u nastavi. Koordinatorica projekta pedagoginja Gordana Popović nazočnima je održala predavanje o ulozi osobnih asistenata i načinima njihova uključivanja u rad škole, uz naglasak na dobrobiti uvođenja pomoćnika u nastavi kako za učenike tako i za nastavnike, roditelje, pa i samu lokalnu zajednicu. 


Osim toga, predstavila je projekt Učimo zajedno 7, kojemu je cilj  povećati socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redovit sustav obrazovanja, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. 

Pomoćnik u nastavi provodi individualan rad s učenicima s teškoćama u razvoju, podržava ga i pomaže izvedbi nastavnog procesa. Na predstavljanju projekta izraženo je zadovoljstvo napretkom učenika koji imaju osobne asistente te međusobna suradnja svih službi u školi i izvan nje.

Nakon toga u praktikumu iz nutricionizma održala se praktična radionica izrade tijesta sa zainteresiranim nastavnicima, nenastavnim osobljem i osobnom asistenticom. Vodila ju je nastavnica i razrednica 1. n Dragana Viljanac, koja nam je prenijela svoje znanje i vještine potrebne za izradu dizanog tijesta. Na radionici smo radili kiflice s kobasicom i sirom, „poderane gaće“ (langošice) i knedle na pari. Osim tih domaćih specijaliteta, napravili smo i „ludo dizano tijesto“ koje fermentira u hladnjaku i može se koristiti sljedećih nekoliko dana. O okusima nismo baš puno debatirali!

Zadovoljstvo sudionika bilo je iznimno te smo u pozitivnom ozračju, uz podršku ravnateljice Nade Pitinac, zaključili kako nam je potrebno još ovako sadržajnih susreta.

Zahvaljujemo svima na podršci i sudjelovanju!

 

Gordana Popović, prof.

Dragana Viljanac, dipl. inž.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju