« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Dana 25. 10. 2018. u sklopu predmeta Procesi pripreme hrane (vježbe) učenici 4. p razeda posjetili su osječku tržnicu i sudjelovali u tzv. Zelenom četvrtku.
Tema tog Zelenog četvrtka bila je bundeva i proizvodi od bundeve. Na tržnicu smo donijeli pekmez koji smo napravili po vlastitom receptu od bundeve kao osnovne sirovine uz dodatak jabuka i dunje, soka naranče i limuna. Pekmez je odličnog ukusa i prekrasne boje. Izvrsno se složio s kruhom s dodatkom bundeve koji je izradila gđa Marica Završki. Posjetioci tržnice mogli su kušati naš pekmez i svima se svidio te smo dobili mnoge pohvale.
Na tržnici nas je dočekala gđa Ljiljana Olujić, s njom smo posjetili njezin ured na tržnici te je ona tada upoznala učenike sa svojim radom, tj. izradom projekata, kao i s projektom baziranom na međudržavnoj suradnji, a sve se temelji na novim ekološkim prehrambenim proizvodima.
Dragana Viljanac, dipl. Inž.