preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+ i eTwinning projekti u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića
Autor: TAMARA KAPRALJEVIĆ, 11. 10. 2019.

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas, naše učenike, roditelje i prijatelje škole, kako je Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića s početkom školske godine 2019./2020. uključena kao partner u još jednom Erasmus+ projektu. Novi projekt pod nazivom „Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut“ (radni naslov: „Moj njemački je dobar – hrabro ga koristim“) kao ciljnu skupinu ima učenike koji uče njemački kao prvi ili drugi strani jezik. Nositelj projekta je škola Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium iz Mađarske. Ostale zemlje partneri uz Hrvatsku su Slovačka, Rumunjska i Njemačka. Ovim putem pozivamo sve učenike koji pohađaju nastavu iz njemačkog jezika u našoj školi da se putem elektroničke pošte prijave za sudjelovanje u projektu i razmjenama učenika koordinatorici ovog projekta profesorici Tamari Kapraljević na adresu tamara.kapraljevic@skole.hr. Projekt će trajati dvije godine te završava s krajem školske godine 2020./2021.


Podsjetimo kako je u tijeku isto tako projekt Erasmus+ koji je započeo prošle školske godine pod nazivom „ICT in traditional and distance learning“ (radni naslov: „IKT u tradicionanom učenju i učenju na daljinu“) u kojem sudjelujemo kao partner, a koordinatorica projekta je profesorica Jasna Sudarić. Navedeni projekt provodi se do kraja školske godine 2019./2020.                  

               

I ove godine naša škola nastavlja sudjelovati u eTwinning projektima. U novu školsku godinu krenuli smo s projektom „Future Journalists“. Napomenimo kako smo prošle godine uspješno završili dva eTwinning projekta, a za suradnju na projektu „A Cultural Heritage Pottery“ naša škola, učenici koji sudjelovali u projektu te nastavnice voditeljice projekta na razini naše škole (Ozana Vignjević i Tamara Kapraljević) nagrađeni su eTwinning oznakom kvalitete (eTwinning Quality Label). Također pozivamo sve učenike zainteresirane za suradnju u eTwinning projektima da svoj interes iskažu pisanim putem na adresu tamara.kapraljevic@skole.hr.

 

Osim Erasmus+ i eTwinning projekata naša škola uključena je u projekt pod nazivom „Izviđačkim koracima za održivi razvoj“. Projektom će se unaprijediti vještine i znanja djece i mladih o održivom razvoju na temelju izviđačkih načela i metoda rada te podići svijest među djecom i mladima o volontiranju, kako za lokalnu zajednicu tako i za osobni razvoj. Projekt financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Koordinatorica projekta profesorica je Ozana Vignjević, a projekt će trajati jednu školsku godinu 2019./2020.

Nadamo se da ćemo nastaviti nizati uspješne suradnje na projektima dok iščekujemo prihvaćanje daljnjih projekata na koje se naša škola prijavila.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju