preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
S radionice "Promišljamo prošlost grada: Osijek kroz vrijeme"
Autor: Gordana Popović, 19. 12. 2019.

Već pet godina uručuje se priznanje mirotvornim školama koje njeguju kod učenika vrijednost mira, tolerancije i prihvaćanje različitosti.
Dana 11. 11. 2019. sudjelovale smo na radnom dijelu mirovnog ciklusa Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ 2019., na Ekonomskom Fakultetu u Osijeku.


Budući da je važno kako promišljamo svoju prošlost da bismo mogli doprinijeti boljoj zajedničkoj budućnosti, na interaktivnoj radionici za mlade aktivno smo se uključili na temu „Promišljamo prošlost grada: Osijek kroz vrijeme“. Voditeljice su bile predstavnice Documenta-Centra za suočavanje s prošlošću.

Gordana Popović, prof.

 

 

Radionica je trajala sat vremena. Kad smo se smjestili, djevojke koje su vodile radionicu uputile su nas u priču o radionici i objasnile što ćemo raditi na toj radionici.

Radili smo lutkice od tkanine uz koju smo odabrali sliku nekog mjesta u Osijeku koja je uslikana tijekom rata. Zatim smo krenuli s izradom. Bilo je jako interesantno i morali smo sami razmisliti kako ćemo napraviti glavu ili tijelo lutkice.

Svatko je imao drugačiji način pristupanja zadatku i kako bi napravio tu lutkicu.

Radionicu smo imali sa sedmim razredima (darovitim učenicima 7. razreda iz OŠ Antuna Mihanovića) i sa studentima s Filozofskog fakulteta. Bili su jako ljubazni i bilo je ugodno biti u njihovom društvu.

Nakon što smo završili s lutkicama, morali smo smisliti priču o lutkici koja se uklapa u sliku koju smo odabrali. Voditeljice su bile jako drage i pomogle su nam. Iskustvo i ugođaj bili su jako dobri i opušteni.

Nadam se da ćemo imati još prilika da sudjelujemo u sličnim radionicama.

Albina, Sara i Antea, 2. G

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju