preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Interaktivna predstava Mladforme
Autor: Administrator , 17. 2. 2020.

Učenici 4. a, 4. b i 4. g razreda, na inicijativu prof. Ozane Vignjević, dobili su priliku sudjelovati u interaktivnoj predstavi „Izgubljeni u prostoru“, koju su za njih 12. 2. 2020. prema metodi teatra potlačenih izveli članovi udruge Mladforma.

Više o svemu u tekstu naše učenice Eme, ujedno članice Mladforme.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Probudi se

Moje oči su se otvorile, ali ja kao i mnogi drugi oko mene želimo da se i tvoje oči otvore. Profesor Lukić nam je na Etici rekao da jedina dobna skupina koja se tijekom povijesti nije pobunila protiv poboljšanja svojih prava su upravo mladi.

Trenutačno se odvija projekt SOS, kojim se želi direktno utjecati na smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti radeći na konkurentnosti mladih na tržištu rada, rješavajući probleme nedovoljnog razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija. Projekt se provodi na području Istarske i Osječko-baranjske županije. Jedan od aktivnosti projekta SOS-a je Teatar potlačenih.

Teatar potlačenih je skupina amaterskih ljubitelja glume koji svojim nastupima te kroz smijeh, zabavu i razgovor žele proširiti poruku i osvijestiti mlade o problemima s kojima se suočavaju i potencijalnim rješenjima. Na kraju projekta sastavit će se dokument koji će se poslati lokalnoj vladi s ciljem poboljšanja prava i zakona mladih.

Stvorena je neformalna skupina mladih pod nazivom Mladforma, kojoj je glavni cilj potaknuti mlade na kreiranje i provedbu inicijativa, aktivnosti i projekata. Članom Mladforme možeš postati već danas samo što im se moraš javiti. Mladforma ima svoju Facebook stranicu. Prvi sastanak bit će ovaj ponedjeljak na kojem će biti predstavljanje članova te ideja kojima ćemo se baviti tijekom godine.

Mnoge stvari sam shvatila i spoznala otkako sam se pridružila Teatru potlačenih i Mladformi. S toplim preporukama vas pozivam da mi se pridružite u buđenju mladih. 

Vrijeme je da se naš glas čuje!

Ema Babić, 2. b

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju