preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježili smo 11. veljače – Dan sigurnijeg interneta
Autor: Gordana Popović, 17. 2. 2020.

Povodom Dana sigurnijeg interneta 11. veljače 2020. u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića, a kako bi se skrenula pozornost na to da mladi imaju pravo na bolju zaštitu i sigurnost u virtualnom svijetu, u 2. razredu kozmetičkog smjera održala sam pedagošku radionicu.


U uvodnom dijelu ponovile smo komunikacijska pravila i učenice su kolegici do sebe govorile što im se sviđa kod nje (npr. dobra prijateljica, duhovita, lijepo odjevena i sl.). Nakon toga razmotrile smo pozitivne i negativne strane korištenja interneta. Cilj je bio utvrditi razlikuju li učenice pozitivne od negativnih sadržaja u online svijetu. Potom sam im podijelila radni listić na kojemu su se nalazile smjernice za sigurnost na internetu. Trebale su rangirati navedena pravila od najvažnijeg prema najmanje važnom i usporediti svoj listić s listićem kolegice do sebe. Na kraju sata u evaluaciji usmeno su izjavile što im se svidjelo u radionici, a na čemu bismo još trebale raditi. Materijal koji sam koristila izdala je Agencija za elektroničke medije i Unicef, Zagreb, travanj 2018. Sigurnost djece na internetu i elektroničko nasilje.

Osim toga uredili smo pano u holu škole, kojim jasno dajemo do znanja kako nam je sigurnost na internetu iznimno važna.

Gordana Popović, prof.

 

Jedna od aktivnosti obilježavanja Dana sigurnijeg interneta je online kviz za djecu i mlade o sigurnosti na internetu, koji se održao 11. veljače od 9 do 19 sati.

Prije samog rješavanja kviza učenicima 4. a i 4. b održala sam predavanje o internetskoj sigurnosti, objasnila e-nasilje, kako ga prepoznati te kome ga trebaju prijaviti. Nakon predavanja i razgovora učenici su dobili sljedeće upute: za pristupanje kvizu ne trebate ostavljati svoje osobne podatke. Nemojte nigdje navoditi svoje ime, prezime, adresu ili broj telefona, a nakon što riješite kviz dobit će te povratnu informaciju o vašem rezultatu te će vam biti dodijeljen jedinstveni kod koji trebate pohraniti (predlažemo da napravite screenshot).

Ozana Vignjević, prof.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju