preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Nastavljamo našu Erasmus+ priču i ove školske godine
Autor: Sandra Valić, 3. 10. 2020.

Početak nove školske godine, osim što je donio mnoge neizvjesnosti, donosi i nove projekte. Tako je naša škola ovu godinu započela s čak šest aktivnih Erasmus+ projekata i brojnim suradnjama u eTwinning projektima. Rezultat je to rada marljivih nastavnika i nastavnica, no da nema naših vrijednih učenika, projekti bi bili samo mrtvo slovo na papiru. Želja nam je, stoga, upoznati vas s dva nova projekta kojima će naši učenici imati priliku udahnuti život: „Sustainable Food Culture: from the past into the future“ i „Culture Covers Values“.


Provedbu oba projekta na razini naše škole koordinirat će profesorice Tamara Kapraljević i Ozana Vignjević. Učenici će kroz sudjelovanje u projektima dobiti priliku razvijati ključne kompetencije kao što su komuniciranje na stranom jeziku, znanstvene i tehnološke kompetencije, digitalne kompetencije, socijalne i građanske kompetencije, osjećaj za inicijativu i poduzetništvo te kulturna svijest i izražavanje. U daljnjem tekstu možete pročitati nešto više o navedena dva projekta, a putem ove poveznice https://forms.gle/y3Bd43Mgm8Sxw1KD8 možete se prijaviti za sudjelovanje u ovim projektima.

Sustainable Food Culture: from the past into the future

 

 

 

 

 

 

 


 

  

Projektom „Sustainable Food Culture: from the past into the future“ koordinirat će španjolska škola IES Santo Domingo, a teme koje će se obrađivati kroz projekt su:

  • kulinarska tradicija partnerskih zemalja
  • moderni i održivi stilovi prehrane
  • umjetnost pripreme i konzumiranja hrane kroz povijest umjetnosti
  • inovacije u području kulinarstva
  • europska projekcija uzgoja i transporta povrća i voća u Europi.

Iako je projekt tematski usko vezan za prehranu i kulinarstvo, ciljevi projekta nadilaze tematiku i usmjereni su na promoviranje inkluzivnih principa, usvajanje temeljnih vještina, omogućavanje pristupa Europi učenicima nepovoljnijeg socioekonomskog položaja i kontekstualizaciju kulturne baštine europskih zemalja.

Culture Covers Values

Projektom „Culture Covers Values“ koordinirat će škola Rigas Raina vidusskola iz daleke nam Latvije, a tema ovoga projekta oživljavanje je ljudskih vrijednosti. Vrijednosti koje će kroz projekt najviše biti u fokusu su:

  • ljubav, poštovanje, tolerancija
  • pravda, iskrenost, prijateljstvo
  • patriotizam, dobrota, odanost
  • pouzdanost, suradnja, marljivost
  • velikodušnost, uslužnost, suosjećanje.

Ideja za ovaj projekt izrodila se iz činjenice da je današnji život lakši, ugodniji, ispunjeniji zabavom i tehnologijom, no ljudi su sve očajniji, agresivniji, sebičniji, usamljeniji i netolerantniji; iako imamo više novaca i hrane, sve manje smo darežljivi i spremni dijeliti. Evidentno je da su se počele gubiti vrijednosti koje su nam nužne za bolju budućnost, a upravo to je ono što ovaj projekt želi promijeniti.

 

Tamara Kapraljević, prof. i Ozana Vignjević, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju