preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt građanin: „Cyberbulling zaustavimo i smiješak na lice stavimo“
Autor: Gordana Popović, 13. 10. 2020.

U utorak, 6. listopada 2020. u našoj školi održana je Županijska smotra iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, tzv. Projekt građanin. To javno događanje pripremila je i organizirala pedagoginja Gordana Popović, s nastavnicima snimateljima Dinkom Blaževićem i Marjanom Jovičićem, a u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.


Nakon prigodnih pozdrava voditeljice Županijskog aktiva Nade Tolić i članica povjerenstava Nade Gabrić i Mirele Berlančić te pedagoginje, kao mentorice učenicama 4. b razreda Karle Erdelji, Dunje Kreidl, Eme Pikec i Lare Smolčić, pristupilo se predstavljanju projekta. „Cyberbulling zaustavimo i smješak na lice stavimo“. Smiješak se nije vidio jer smo morali nositi maske.

Cilj projekta bio je osvješćivanje mladih kako se nasilje putem interneta (cyberbulling) ne tolerira u današnjem društvu.

Prikazali smo sve korake u planiranju i ostvarenju projekta (uočavanje problema, moguća rješenja, naše rješenje i akcijski plan) te naglasili daljnje aktivnosti koje bi trebale dovesti do još veće odgovornosti svih nas u provođenju nenasilne komunikacije.

„Naša su iskustva iz ovog projekta pozitivna, a rad na njemu omogućio nam je izražavanje mišljenja koje se čuje i uvažava. Razvile smo i brojne socijalne vještine. Stoga, recimo NE cyberbullingu i okrenimo se pozitivnoj budućnosti“, izjavila je na kraju učenica Lara Smolčić.

Povjerenstvo je pohvalilo izbor teme, nastup, izradu dokumentacijske mape i plakata, sigurnost odgovora na pitanja, a i profesionalnost pri snimanju.

Sve pohvale učenicama i nadamo se da ćemo i na državnoj smotri postići zapažene rezultate te barem malo utjecati na smanjivanje problema nasilja na internetu uključivanjem u ovakve ili slične projekte.

                                                                                              Gordana Popović, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju