preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završetak virtualne mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta „Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut“
Autor: TAMARA KAPRALJEVIĆ, 6. 10. 2021.

U petak, 1. listopada 2021. uspješno je odrađen i posljednji dan naše virtualne mobilnosti u sklopu projekta „Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut“, koji smo započeli 2019. godine. Zadnji je dan tako bio posvećen rezimiranju svih aktivnosti provedenih kroz tjedan virtualne mobilnosti. U tu svrhu svaka je škola pripremila video ili prezentaciju kojom su prikazali presjek najvažnijih događanja iz čitavog tjedna te ponudili svoj odgovor na temu Moja škola u slici i riječi. Pozivamo vas da u galeriji pronađete i pregledate završni video koji su pripremili naši učenici te svojim izvrsnim radom predstavili svoju školu na najbolji mogući način.


https://drive.google.com/file/d/1nhZ7vTcXSrTu_8SLk4_jgGc-3ekwjI8S/view

 

U nastavku dana uslijedio je kulturni program u kojemu su sve škole imale zadatak pjesmom, plesom i narodnom nošnjom pokazati jedan djelić svoje kulture. Naš je mali t

im, naravno, bio na visini zadatka te smo osim klasičnog predstavljanja vlastite kulture, za naše goste upriličili i nešto drugačije i originalno: uz dirigentsku palicu našeg Marijana Jovičića, vokalnu podršku naše profesorice Snježane Šulentić te zborno sudjelovanje svih ostalih članova tima, izveli smo do sada neviđenu, modeniziranu njemačko-hrvatsku verziju pjesme Moja diridika. Možda pokoje kritičko uho neće moći razumjeti naš ponos nakon izvršenja ovog zadatka, no činjenica ostaje da smo kao tim podijelili neponovljiv trenutak, iskusili kako glazba spaja i ne poznaje granice ni ikakva ograničenja.

Sa srcima punih raznih emocija pristupili smo konačno i svečanoj podjeli potvrda o sudjelovanju te smo se nakon završne riječi glavne koordinatorice projekta Beate Hegedus umorni, ali zadovoljni, vratili svatko u svoju svakodnevicu.

Na samome kraju ovog izvješća s mobilnosti dopustite mi da se kao koordinator ovim putem i javno zahvalim ravnateljici na pruženoj svesrdnoj podršci te svim nastavnicima i učenicima uključenima u projekt „Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut“ na uloženom trudu, radu i vremenu, ne samo u proteklom tjednu nego od samoga početka provođenja ovog projekta, jer bez vas ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

Tamara Kapraljević, prof.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju