preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Oglasna ploča
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Sandra Valić, 15. 10. 2021.

Pjesma, veselje i zajedništvo ponovno su se pronijeli našom školom kada smo obilježili Dan zahvalnosti za plodove zemlje i svi zajedno prisjetili se da itekako imamo na čemu biti zahvalni, prije svega jedni na drugima.
Hvala našem učeniku Ianu Nikšiću iz 3. g i njegovoj mentorici nastavnici Ani Karlović na odličnim fotkama, a više o samom događanju možete pročitati u članku naše učenice Ane Volmut iz 2. b, kojoj je ovo bio prvi novinarski zadatak i odlično ga je odradila!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dana 13. listopada 2021. godine Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića obilježila je Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Ovaj dan obilježili smo uz prigodnu priredbu koju su pripremili učenici naše škole, uz mentorstvo profesorice Snježane Šulentić i profesora Igora Grubišića. Voditelji priredbe i recitatori bili su učenici 3. nutricionističkog razreda Nora Karač i Dominik Liščić.

Okupljenim učenicima i djelatnicima škole prigodnim riječima obratila se ravnateljica škole Nada Pitinac, nakon čega je slijedio glazbeni dio programa.

Naš školski bend, pod mentorstvom prof. Grubišića, pripremio je i izveo pet  pjesama (Ne dirajte mi ravnicu, Jesen stiže dunjo moja, Oj, oraje, Garavuša i Moja je kuća na kraju sela). Izvođači su bili vokalne solistice psihologinja Katarina Jakubec i učenica Sara Petrović, a svirači Sara Petrović, Magda Poljak iz 4. g, Božena Černava iz 2. b, Ivan Ehman iz 2. a te nastavnici Igor Grubišić i Marijan Jovičić.

Zbog epidemioloških mjera ove smo se godine odlučili na ograničen broj sudionika koji su pripremali pekarske i kuharske delicije. Učenici 1., 2. i 3. n razreda, sa svojim mentoricama nastavnicama Ankicom Milković, Draganom Viljanac i Tatjanom Vargom, pripremili su ukusnu hranu u kojoj smo svi mogli uživati. Kako drugi učenici nisu mogli sudjelovati u pripremanju hrane, oni su pripremili dekoracije u jesenskom duhu u holu škole. Nakon izvedbe školskog benda učenici i profesori uživali su uz glazbu i u ukusnim delicijama.

Ova prigoda imala je i volontersku namjenu. Sva preostala hrana donirana je beskućnicima u Domu Sv. Vinka Paulskoga, o čemu uskoro slijedi izvješće.

Ana Volmut, 2. b

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju