« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Učenici 2. n razreda u sklopu predmeta Praktična nastava (Konzerviranje dodatcima) pripremili su turšiju od mrkve, kupusa, kukuruza, cvjetače i paprike. Dio šećera koji se prema recepturi dodaje, zamijenili su medom.
Cilj nam je razvijati zdrave navike kod najmlađih, a ciljana su skupina djeca predškolske i školske dobi koja radije posežu za slatkišima i grickalicama nego za zdravim namirnicama.
Iako je rezanje povrća u različite oblike i slaganje u staklenke bilo vrlo zahtjevno, učenici su uspješno izvršili zadatak, a ni zabava nije izostala.
Proizvodi će biti predstavljeni na sajmu tehničke kulture Technicoolum u Osijeku.
Tatjana Varga, dipl. ing. preh. tehnologije