preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završena prva mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta „Digitalised schools“
Autor: Sandra Valić, 30. 11. 2021.

Sretni smo što je upravo naša škola bila domaćin sudionicima prve mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta „Digitalised schools“ te što su sve planirane aktivnosti uspješno ostvarene. Za to je zaslužan projektni tim Ruđerice na čelu s koordinatoricom projekta profesoricom Jasnom Sudarić te ravnateljicom škole Nadom Pitinac.
Od 22. do 26. 11. 2021. nastavnici iz Portugala, Italije i Turske, te pet nastavnika iz projektnoga tima Ruđerice, učili su HTML programski jezik te je svaki međunarodni tim izradio svoju mrežnu stranicu. Voditeljica edukacije bila je naša nastavnica Ana Karlović, a rezultate svojega rada timovi su predstavili posljednjeg dana mobilnosti, kada su svim sudionicima uručeni i certifikati o završenoj edukaciji.


Cijela mobilnost protekla je u ugodnom prijateljskom druženju, a svim sudionicima zasigurno će u posebno lijepom sjećanju ostati EU večer, održana 25. 11. uoči završetka mobilnosti. Tom je prilikom svaki tim svoju zemlju predstavio tradicionalnom hranom te zahvaljujemo djelatnicima Ugostiteljsko-turističke škole što su aranžirali pladnjeve sa slavonskim delicijama. Za svoje smo goste, osim bogatog stola, priredili i kulturno-zabavni program pod vodstvom profesora Igora Grubišića. Na poziv našeg nastavnika Ivana Tušeka večer su nam plesom uljepšali dragi gosti iz KUD-a Nikola Šubić Zrinski iz Petrijevaca, a za glazbeni dio i ovaj je put bio zaslužan naš školski bend, također pod mentorstvom profesora Grubišića. Hvala pročelnici Upravnog odjela za obrazovanje i mlade pri Osječko-baranjskoj županiji gđi Mirandi Glavaš-Kul i gđi Brigiti Ivoševac, stručnoj suradnici Županijske razvojne agencije OBŽ-a, što su svojim dolaskom uveličale ovu večer. Hvala i tvrtki Karolina d. o. o. Osijek, koja je sudionike mobilnosti darivala slatkim i slanim grickalicama i time pomogla da se osjećaju ugodno u našemu gradu.

Za osvrt na provedenu mobilnost zamolili smo koordinatoricu projekta „Digitalised schools“ profesoricu Sudarić, koja kaže: „Jako sam ponosna jer je ovo već treći put da u našoj školi koordiniram susret s našim inozemnim partnerskim zemljama u okviru programa Erasmus+  i, zahvaljujući našem projektnome timu, sve se odvijalo prema planu: od organiziranja svakodnevnih edukacija, raznih školskih i izvanškolskih aktivnosti pa do kulturno-zabavnoga programa EU večeri kojom smo simbolično željeli predstaviti kulturu i  tradiciju naše zemlje. Izrazito mi je drago i da smo zaista uspjeli ostvariti ugodnu suradnju i dobru komunikaciju sa svojim gostima, koju nastavljamo na sljedećoj mobilnosti u Portugalu.“ 

 

Drago nam je što iz godine u godine naši nastavnici i učenici sudjeluju u raznim eTwinning i Erasmus+ projektima i veselimo se nadolazećim aktivnostima u sklopu ukupno pet projekata, koliko ih je ove godine aktualno u našoj školi.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju