preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Božićna priredba
Autor: Administrator , 24. 12. 2021.

Božić je jedan od najljepših blagdana, pun je ljubavi, sreće, veselja i zajedništva i to je vrijeme u kojemu trebamo pronaći svoj mir i blagostanje.
Zahvaljujući prof. Igoru Grubišiću i prof. Snježani Šulentić, a uz podršku naše ravnateljice Nade Pitinac, u srijedu, 22. prosinca 2021., učenici i školski djelatnici uživali su u božićnoj priredbi, koja nas je sve podsjetila na važnost ovog dijela godine. Voditeljica programa bila je Nora Karač iz 3. n razreda koja nam je predstavila cijelu priredbu


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ravnateljica Nada Pitinac nam je u svom uvodnom govoru svima poželjela toplu dobrodošlicu, sretan Božić i uspješnu novu godinu. Poručila nam je da budemo sretni, veseli, mirni u duši i u okružju obitelji i prijatelja za vrijeme blagdana. Prof. Igor Grubišić nam je svojim govorom ukazao na važnost ovog blagdana i na to što uopće predstavlja Božić i zašto je ovo baš najljepši dio godine. Govorio je o Božiću kao o posebnom blagdanu jer nam donosi život i veselje u doba godine kada je zima i kada se na neki način priroda, a s njome i ljudi umrtve. Poželio nam je da pronađemo svoj mir i ono najbolje u nama i da sretno dočekamo Božić.

 Školski zbor i školski bend „Svatko svoje zna“, koje vodi prof. Igor Grubišić i u čijem je bendu sudjelovao nastavnik Marijan Jovičić, izveli su 6 pjesama (Spasenja moć, Gospod je prisutan, Prva ljubav, Tiha noć, Bijeli Božić, Blagoslov). Duhovnim i božićnim pjesmama prenijeli su nam veselje i sreću koja se javlja uoči tog blagdana. Dramska i recitatorska skupina koju vodi prof. Snježana Šulentić priredila nam je predstavu i dvije recitacije učenika Ilije Perić iz 4. e i učenice Lucije Krišto iz 4. a. Predstava koju su izveli nosi naziv „Staviti soli svraki na rep“ i nosi vrlo poučnu poruku: ako nešto želimo, možemo to i ostvariti samo ako se dovoljno potrudimo. Predstava i recitacije dali su nam poseban ugođaj i dodatno su nas uveli u božićnu čaroliju i blagostanje.

 

Tekst: Ana Volmut, 2. b

Fotografirali učenici 1. g: Dino Vuković, Katarina Pikec, Marin Goreta, Tin Štivić (snimanje)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju