preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Na izložbi „Skreni pozornost svojim vršnjacima na negativne učinke ovisnosti“
Autor: Gordana Popović, 31. 1. 2022.

Učenice 1. a razreda Lara Pastuović  i Jana Medved, zajedno s pedagoginjom Gordanom Popović, u okviru provođenja Projekta građanin, posjetile su izložbu pod nazivom „Skreni pozornost svojim vršnjacima na negativne učinke ovisnosti“ 8. siječnja 2022. godine u Gradskoj četvrti Novi grad. Na izložbi su prikazani najbolji kratki filmovi, fotografije, slike i plakati, koje su osmislili i izradili mladi od 15 do 19 godina.

 


 

 

 

 

 

 

 

Radovi mladih bili su usmjereni na borbu protiv ovisnosti, a nagrade su se dodijelile u nekoliko kategorija (filmovi, fotografije, plakati, crteži i slike) i na nekoliko razina (osnovna škola, srednja škola, fakultet). Najbolji mladi umjetnici i njihovi mentori bit će nagrađeni putovanjem u Mađarsku.
Ova izložba rezultat je projekta Talk freely – Connect courageously – Prevent effectively, odnosno Slobodno govori – hrabro se poveži–Učinkovito spriječi (kratica: BeDrugFree). Projekt je nastao u okviru programa Interreg – Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a vodi ga moto: Prekogranična suradnja – gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju.

Zahvaljujući mladim umjetnicima i mentorima nastala su mnogobrojna likovna, filmska i fotografska djela u kojima se progovorilo o borbi protiv ovisnosti i ljepoti življenja.
Najveća je vrijednost ove izložbe educiranje javnosti o problemu i preveniranju ovisnosti te početak novih hrvatsko-mađarskih prijateljskih veza na kojima će se temeljiti buduća suradnja i kreativnost. Zajedno smo bolji! – zaključile smo s ostalim sudionicima projekta. Zahvaljujemo Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u RH, Osijek, na pozivu!
 

Gordana Popović, prof.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju