preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prva konferencija u okviru projekta „Mladi za grad“
Autor: Gordana Popović, 21. 3. 2022.

Projektom „Mladi za grad“ započeo je proces pripreme i izrade nacrta Programa za mlade grada Osijeka 2022.-2025., u kojemu mladi našega grada imaju mogućnost aktivno sudjelovati u iskazivanju svojih potreba, viziji kvalitetnog života i predlagati mjere za provedbu aktivnosti koje doprinose istome.


16. ožujka 2022. u velikoj konferencijskog dvorani Stare pekare u Tvrđi u srijedu od 10 do 17 sati održana je prva konferencija u okviru Erasmus+ projekta „Mladi za grad“, čiji će rezultati poslužiti kao nacrt budućeg Programa za mlade grada Osijeka 2022.-2025., strateškog dokumenta kojim Grad Osijek želi odgovoriti na potrebe i probleme mladih u dobi od 15 do 30 godina.

Inicijator je projekta Savjet mladih Grada Osijeka, a nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje, uz sudjelovanje relevantnih dionika iz svih društvenih područja. Opći je cilj projekta aktivnim sudjelovanjem mladih i donositelja odluka razviti raspravu, suradnju i zajednički pronaći mehanizam sustavne brige za mlade grada Osijeka. Na konferenciji su predstavljeni nalazi istraživanja, mapiranje mjera koje će se provoditi, problemi i potrebe te područja kojima ćemo se baviti. Ključni stavovi i mišljenja mladih mogli su se čuti kroz pet tematskih rasprava. Učenice 4. b razreda Sara Rašić i Sonja Maravić, s pedagoginjom Gordanom Popović, prof., prihvatile su poziv na suradnju i pomoć u realizaciji aktivnosti te aktivno sudjelovale na konferenciji u radionicima po metodi „world cafea“ koja nam se jako svidjela.

Metoda „world cafe“ omogućuje velikoj skupini ljudi raspravu o različitim pitanjima na neformalan i kreativan način. To se događa jer je ozračje opušteno, možemo razgovarati u malim grupama i kretati se između skupina, upoznavati nove ljude i dobiti drugačiju perspektivu.

Program je neprofitnog karaktera i teži stvaranju javne politike od općeg dobra te za izradu neće postojati financijska naknada. Vjerujemo da će mladi, ali i šira javnost, prepoznati važnost uključivanja u procese kreiranja lokalnih politika koje se tiču njih samih i kreiranja vlastite budućnosti.

Fotografije: Sara Rašić, 4.b          

                                                                                       Gordana Popović, prof.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju