preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ruksak pun kulture 2022.
Autor: Administrator , 12. 5. 2022.

Možemo reći da ovo nije bio projekt Ruksak pun kulture, već (putna) Torba puna kulture!
Naime, jazz glazbenica, kantautorica Melita Lovričević, frontmenica jazz sastava More Love Ensemble, ali i članica brojnih glazbenih projekata, gostovala je u ponedjeljak 9. svibnja 2022. u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku, i to u sklopu projekta Ruksak pun kulture Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva kulture.


 

 

 

 

 

 

 

Održala je radionicu Alkemija glasa i zvuka – Izrazi svoj glas, izrazi svoj stav i to za 30-ak učenika 4. a i 4. b razrednog odjela, koji su sa svojom nastavnicom Glazbene umjetnosti Ozanom Tomić ponovili i primijenili ono što su učili o sastavnicama glazbenog djela (a ima ih i kod klasične i kod suvremene glazbe): ritam, melodija, harmonija, dinamika, tempo… Za razumijevanje same radionice nije bilo potrebno glazbeno predznanje, već je voditeljica potaknula sve prisutne na slobodno izražavanje kroz pjevanje i glazbu, a vjerujte bilo je za svakog ponešto – loop mašina, mašina za vokalne efekte, prijenosno pojačalo i mikrofon te ono najbitnije – mašta koja potpomognuta tom tehnologijom nije imala kraja.

Bila je to prava pozitivna promocija kreativnosti, improvizacije i glazbe, s naglaskom na hrvatsku tradiciju i novi pogled na nju, ali i šire od toga – prava promocija važnosti istraživanja, praćenja trendova te ciljanog iskorištavanja tehnologije koja je ionako tu, uz nas i s nama na svakom koraku.

U sat i pol vremena radionica je postala mjesto opuštanja, kreativnosti i oslobađanja, odnosno mala pozornica maštanja i improviziranja.

Ozana Tomić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju