preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kampanja poticanja učenika na učenje njemačkog jezika u Ruđerici
Autor: TAMARA KAPRALJEVIĆ, 14. 5. 2022.

U današnje vrijeme sve je manje učenika koji se odlučuju na učenje njemačkog jezika bilo kao prvog ili drugog stranog jezika, no Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića aktivno se odupire tom trendu redovitim uključivanjem u raznovrsne projekte, s ciljem populariziranja učenja njemačkog jezika među mladima.
Osim što već treću godinu u našoj školi provodimo Erasmus+ projekt "Mein Deutsch ist gut - ich spreche mit Mut! Mit erneuerten Methoden Schüler zum Deutschlernen motivieren", kako bismo učenicima dali što više prilike da u realnim situacijama koriste njemački jezik, ovaj put vrlo rado odazvali smo se pozivu Goethe instituta da naša škola bude jedna od postaja u okviru njihove velike turneje po Hrvatskoj. 


Sama turneja zapravo je dio kampanje pod nazivom 'Njemački je fora', a cilj je kampanje kod učenika poticati volju za učenjem njemačkog jezika kako bi ostali ustrajni u tome te kako bi imali što više prilika poboljšati svoje kompetencije, ne samo kroz formalno nego i neformalnim učenjem.

Tako je dana 11. 5. 2022. kreativna agencija Zeilenschmiede iz Njemačke u našoj školi održala četiri radionice za učenike pod nazivom: Poetry Slam, Kreatives Schreiben, Musik, und Impro Theater. Osim naših učenika na radionicama su sudjelovali i učenici iz Medicinske škole Osijek, u pratnji svojeg mentora profesora Ivana Kordića, a posebno smo ponosni što smo na radionicama mogli ugostiti i učenice iz Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium, s kojima naša škola provodi Erasmus+ projekt pod nazivom 'Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut'. Kako nam je bilo i što su to učenici sa svojim mentorima uspjeli stvoriti u samo nekoliko sati, možete vidjeti putem ove poveznice: https://padlet.com/meindeutschistgut/MeinDeutschIstGut.

Radujemo se novim suradnjama s Goethe institutom te se nadamo da smo sve sudionike na susretu motivirali za daljnje učenje njemačkog jezika.

Tamara Kapraljević, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju