preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

cyberbullying zaustavimo i smiješak na lice stavimo
Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Oglasna ploča
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POSLJEDNJA MOBILNOST I ZAVRŠETAK PROJEKTA SUSTAINABLE FOOD CULTURE: FROM THE PAST INTO THE FUTURE

Erasmus+ projekt „Sustainable food culture: From the past into the future”, čija je provedba započela početkom rujna 2020., a završava u kolovozu 2023. godine, omogućuje učenicima jedinstvenu priliku usavršavanja u međunarodnom okruženju.
Posljednja mobilnost u okviru projekta “Sustainable food culture: From the past into the future“ bila je u Španjolskoj u mjestu El Ejido, Almeria. Naš domaćin,a ujedno i koordinator projekta bila je škola IES Santo Domingo, a tema s kojom se bavili na mobilnosti jest : europska projekcija uzgoja i transporta povrća i voća u Europi. Naš projektni tim činio je šest učenica i četiri nastavnice. 


Želja za stvaranjem boljih prilika za naše učenike, kao i za internacionalizacijom naše škole, navela je koordinatoricu projekta Tamaru Kapraljević, prof., na uključivanje u ovaj projekt,ali i povezivanje projektnih aktivnosti sa zanimanjem tehničar nutricionist. Iako sam projekt je tematski usko vezan uz prehranu i kulinarstvo, ciljevi projekta nadilaze tematiku i usmjereni su na promoviranje inkluzivnih principa, usvajanje temeljnih vještina, omogućavanje pristupa Europi učenicima nepovoljnijeg socioekonomskog položaja, i kontekstualizaciju kulturne baštine europskih zemalja.

Jedinstveno iskustvo u međunarodnoj sredini, suočavanje s profesionalnim izazovima na stranom, engleskom jeziku, kao i samostalnost te međukulturalna osviještenost, samo su neke od prednosti koje su iskoristile učenice smjera tehničar nutricionist i prirodoslovne gimnazije. U tjednima prije mobilnosti naše učenice trebale su istražiti i izraditi videa o tradicionalnom jelu koje polako izumire, o ljekovitoj i terapeutskoj upotrebi pojedinih biljaka ili hrane, i na kraju prikupiti informacije kako se prehrambeni proizvodi transportiraju po Europi. 

Naše su učenice tijekom mobilnosti u periodu od 3.ožujka do 11.ožujka 2023.g. bile smještene u španjolskim obiteljima s kojima su se družile i provodile svoje slobodno vrijeme. Isto tako, za učenike su organizirane i kulturološke aktivnosti, te razgledavanje i posjet Almerie, izlet u Granadu i posjet La Alhambri.

Sve ove aktivnosti priuštile su našim sudionicima mobilnosti nezaboravno i vrijedno iskustvo. 

Tekst i foto Tamara Kapraljević i Ozana Vignjević 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju