preskoči na sadržaj

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek

Login
Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
vijesti
S Ružičkinih dana
Nada Pitinac / datum: 22. 9. 2020. 15:21

U razdoblju od 16. do 18. rujna održani su 18. Ružičkini dani i 7.susret mladih kemičara. Našu školu predstavljala je učenica Ema Babić s radom „Fotodokumentacija u ekologiji“, uz mentorstvo i neizostavan trud profesorice Ljiljane Vidović. Učenica je održala zanimljivo predavanje, uspješno odgovarala na pitanja sudionika manifestacije te predstavila našu školu kao ozbiljnu odgojno-obrazovnu instituciju, u kojoj se rad i želja za radom cijene.


[OPŠIRNIJE]Izviđačkim koracima kroz održivi razvoj
OZANA VIGNJEVIĆ / datum: 20. 9. 2020. 13:50

U sklopu projekta Izviđačkim koracima kroz održivi razvoj, u kojem je naša škola partner, u subotu 19.rujna 2020. kao dio projektnih aktivnosti organizirana je biciklijada i edukacija u  park prirode Kopački rit.  

Edukaciju i radionicu na temu Fizikalno-kemijska analiza jezerske vode vodile su profesorice Nada Pitinac i Ljiljana Vidović. Cilj je edukacije upoznavanje s fizikalno-kemijskim analizama sastavnice okoliša voda (površinska, jezerska voda). 60-tak sudionika bilo je podijeljeno u 3 jednake grupe, koji su tijekom radionice na mjestu uzorkovanja dobili sljedeće zadatke:


[OPŠIRNIJE]Upute za početak nove školske godine
Administrator / datum: 3. 9. 2020. 16:31

Prilikom ulaska u školu, učenici su obavezni nositi maske, dezinficirati ruke i držati razmak od ostalih osoba.

Otvorena su tri ulaza u školu, a na koji ulaz treba ući koji razred kao i ostale informacije pročitajte pod OPŠIRNIJE.
Raspored sati možete provjeriti na https://tehnickaosijek.edupage.org/timetable/

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest - prijevoz
Administrator / datum: 31. 8. 2020. 11:08

Učenici koji ostvaruju pravo na sufinancirani međumjesni prijevoz u visini 75% cijene karte javnog prijevoza dobiti će u školi (prvi dan, od razrednika)  Potvrdu  o sufinanciranom prijevozu koju će ispuniti i predati razredniku na ovjeru.

 

Na temelju Prijedloga Odluke o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola, koji je bio na dnevnom redu sjednice Vlade 20. kolovoza 2020. nastavlja se sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola od strane MZO.

 


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika za 1. razred
Administrator / datum: 27. 7. 2020. 15:21

Pod poveznicom OPŠIRNIJE nalaze se popisi udžbenika za prve razrede.


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika za 4. razred
Administrator / datum: 24. 7. 2020. 11:46

Pod poveznicom OPŠIRNIJE nalaze se popisi udžbenika za 4. razred.


[OPŠIRNIJE]Popis udžbenika za 2. i 3. razred
Administrator / datum: 19. 7. 2020. 17:45

Pod poveznicom OPŠIRNIJE možete naći Excelovu datoteku sa  popisom novih udžbenika za 2. i 3. razrede.


[OPŠIRNIJE]Radosne vijesti za našu školu!!!
Jasna Sudarić / datum: 7. 7. 2020. 12:40
 

Danas nam je odobren novi Erasmus+ projekt „Let's Make Our Own Business“ u koji su uključene Nizozemska, Italija, Turska te Grčka, a neki od ciljeva koji su predviđeni projektom su:


[OPŠIRNIJE]I u nastavi na daljinu - eTwinning projekti
OZANA VIGNJEVIĆ / datum: 1. 7. 2020. 11:07

Imajući na umu isprekidanu nastavu zbog štrajka, zatim globalnu pandemiju i obustavu nastave uživo te na kraju povijesni prelazak na nastavu na daljinu u čitavoj Hrvatskoj, malo je reći kako je ova školska godina bila turbulentna.
Ipak, nekolicina je učenika pod vodstvom svojih nastavnika unatoč svim nedaćama i problemima koje je nosila nastava na daljinu uspjela surađivati i u nekoliko eTwinning projekata. Ovim putem pohvaljujemo sve te učenike i zahvaljujemo im na uloženom trudu i radu. Istaknut ćemo ovdje tri projekta na kojima smo kroz ovu školsku godinu radili.


[OPŠIRNIJE]Ruđerica dobila oznaku eTwinning škole
TAMARA KAPRALJEVIĆ / datum: 1. 7. 2020. 11:01

Naša škola dobila je titulu eTwinning škole i tako se pridružila odabranim školama iz trideset i četiri europske države. Iako je vijest stigla u jeku pandemije još u travnju, nije nas ništa manje obradovala i učinila ponosnima. Ako se pitate što ova titula znači za našu školu, reći ćemo vam ukratko.


[OPŠIRNIJE]Projektni zadatak - Park prirode Kopački rit
ANA KRMEK / datum: 17. 6. 2020. 11:01

Učenici prvih razreda dobili su jedan vrlo zanimljiv projektni zadatak iz biologije. Morali smo otići na neko stanište („obični“ park, park prirode, nacionalni park, šumu, livadu i sl.) i na njemu svo teoretsko znanje iz biologije primijeniti u praksi. Kada sam pogledala zadatak, činio mi se strahovito teškim, ali odlaskom na teren shvatila sam koliko je zapravo zanimljiv (iako je ostao djelomično težak). Učenici su podijeljeni u grupe od 3 do 5 osoba. U mojoj grupi bili su David Czersky-Hafner, Bernard Kovač, Luka Štark i Petar Vukelić.


[OPŠIRNIJE]„Let's Make Our Own business“
Jasna Sudarić / datum: 13. 6. 2020. 11:51

Početkom ožujka u našoj je školi započeo novi međunarodni projekt pod nazivom „Let's Make Our Own business“ u okviru eTwinninga koji bi učenicima omogućio razvijanje poduzetničkih vještina, posebno u razredima strukovnih zanimanja. Naš vrijedni projektni tim, koji čine nastavnici A. Krmek, A. Karlović, S. Ber, I. Grubišić, D. Blažević, M. Starčević i D. Viljanac, ovoga je puta razmatrao ideju o jednoj takvoj online međunarodnoj suradnji koju je predstavila koordinatorica eTwinning  projekta Jasna Sudarić.


[OPŠIRNIJE]Poticanje kreativnosti uključivanjem u Erasmus+ projekt
Jasna Sudarić / datum: 12. 6. 2020. 13:51

Početkom prošle školske godine naša se Škola uključila u Erasmus+ projekt  na temu „Primjena IKT alata u tradicionalnoj nastavi i u nastavi na daljinu“("ICT TOOLS IN TRADITIONAL AND DISTANCE LEARNING”.) koji je još uvijek u tijeku te, zbog nastale epidemiološke situacije, produžen i na sljedeću 2020.- 2021. školsku godinu.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o nastavku obrazovanja za višu razinu kvalifikacija
Administrator / datum: 12. 6. 2020. 13:24

Temeljem članka 4. stavak 1. Pravilnika o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije (Narodne novine, broj: 8/16.) Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića obavještava učenike koji su završili obrazovni program u trajanju od tri godine da imaju pravo u roku od dvije godine od dana završetka strukovnog programa nastaviti školovanje u statusu redovitog učenika, uz uvjet polaganja razlikovnih odnosno dopunskih ispita.uskoro


[OPŠIRNIJE]Istraživanje o primjeni IKT alata u nastavi na daljinu
Jasna Sudarić / datum: 10. 6. 2020. 13:26

Budući da je u našoj školi, s jedne strane  u tijeku provedba projekta „Primjena IKT alata u tradicionalnoj nastavi i nastavi na daljinu, a s druge strane svi su nastavnici zbog epidemiološke situacije u cijeloj RH bili prisiljeni prijeći na nastavu na daljinu u virtualnim učionicama, glavni je razlog koji me potaknuo da ispitam kako napreduje nastava na daljinu u našoj školi.

U svrhu istraživanja primjene digitalnih tehnologija u nastavi na daljinu  odabrala sam anonimnu online anketu s pitanjima koja su bila usmjerena na problematiku kako su se učenici snašli u novim okolnostima te koji su rezultati ovakvoga oblika nastave ili, jednostavno, koje su prednosti i nedostatci ovakve nastave iz učeničke perspektive.


[OPŠIRNIJE]Državna matura - važna obavijest
MIRJANA NAGY / datum: 31. 5. 2020. 17:53

PRISTUP DRŽAVNOJ MATURI U TRENUTNOJ EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJ
Na ispite državne mature ne dolaze pristupnici koji pokazuju znakove akutne respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa i sl.). Na ispite nije dopušten dolazak pristupnicima kojima je utvrđena zaraza COVID – 19. Pristupnici koji ne dođu na ispit državne mature u ljetnom roku iz bilo kojeg od ta dva razloga, ili iz drugih zdravstvenih razloga, ako će im zdravstveno stanje dopustiti polagat će ispite državne mature u drugom, jesenskom terminu prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Upute HZJZ u cjelini pročitajte na poveznici  https://mk0ncvvot6usx5xu4d.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2020/05/Drzavna_matura_upute_27_05.pdf

 

Maturanti koji pristupaju polaganju ispita državne mature trebaju pročitati i pridržavati se uputa i pravila koja se nalaze pod poveznicom OPŠIRNIJE.

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest budućim studentima
Administrator / datum: 12. 5. 2020. 10:18

Dragi maturanti

Pojedini fakulteti zahtijevaju prilikom upisa da im dostavite potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti za studiranje. Za sada su to učinili Medicinski fakultet u Zagrebu i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Vjerojatno će to tražiti i zdravstvena veleučilišta, a moguće i neki drugi.

Ukoliko vam bude potrebna takva potvrda, molim da popunite upitnik o zdravstvenom stanju (Upitnik za studente - nalazi se pod poveznicom OPŠIRNIJE) i pošaljete ga na e-mail adresu dolores.kovac@gmail.com. Molim da vodite računa o rokovima. Odgovorit ćemo vam kratkom porukom s terminom dolaska na pregled.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za stranke
Administrator / datum: 20. 3. 2020. 11:50

Obustavlja se rad sa svim strankama u školi. Sve poslovanje će se obavljati putem e maila   ured@ss-tehnicka-rboskovica-os.skole.hr

Obrazac za uvjerenja (za dječiji doplatak, obiteljsku mirovinu, prijevoz, zdravstveno, udžbenike..) možete preuzeti pod poveznicom "OPŠIRNIJE".

 


[OPŠIRNIJE]Upute učenicima uz organizaciju nastave na daljinu
Administrator / datum: 15. 3. 2020. 18:22

Obzirom na to da se u svim osnovnim i srednjim školama neće održavati nastava od ponedjeljka, 16. ožujka 2020., krenut će izvođenje nastave na daljinu.
Naša će škola  raditi preko Microsoftovog servisa Office365 Teams pa se svi učenici i nastavnici trebaju prijaviti na https://office365.skole.hr/default/login

Većina nastavnika i učenika je već prijavljena, ali trenutno postoje poteškoće s aktiviranjem novih Microsoft Office365 računa. Tko se nije prijavio neka prati stranicu i prijavi se kada to bude bilo moguće (nadamo se do srijede).
Sustavi nisu dimenzionirani za ovakvo opterećenje pa rade usporeno i ponekad sa zastojima stoga će sva  komunikacija, ako dođe do pucanja sustava ići mailovima.

Učenici će izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama tijekom dana kada to njima odgovara jer možda imaju teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da se odrade  obaveze. Upozoravamo na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede  pravila primjerenog ponašanja  kao i u učionici, a za neprimjerene oblike mogu se snositi posljedice.

U ponedjeljak i utorak nastavnici rade na uspostavi komunikacijskih kanala,  testiraju  virtualne razrede, a od srijede počinje nastava u virtualnom razredu za sve škole. Od ponedjeljka će maturanti imati mogućnost pratiti nastavu na Sportskoj televiziji od 12.45.-14 h - Mat, Hrv, Geo, Eng, Njem.
Sve daljnje  obavijesti moći ćete pratiti preko ove stranice.

Na poveznici https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601 možete pronaći rasporede  emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

 

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Nagrađeni atletičari AK Slavonija-Žito Osijek za 2019. godinu
Sandra Valić / datum: 4. 3. 2020. 09:36

Sretni smo i ponosni što su među nagrađenim atletičarima AK Slavonija-Žito Osijek za 2019. godinu dvije naše učenice.


[OPŠIRNIJE]Osnaživanjem mladih za bolju budućnost
Sandra Valić / datum: 4. 3. 2020. 09:25

Osnaživanjem mladih za bolju budućnost naziv je projekta Hrvatske škole Outward Bound, koja kao dio međunarodne organizacije Outward Bound provodi programe iskustvenog učenja za djecu i mlade.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija za djecu Tanzanije
Sandra Valić / datum: 3. 3. 2020. 09:52

Tijekom siječnja i veljače učenici i djelatnici naše škole prikupljali su donacije za Humanitarnu udrugu Rafiki.
Prikupili smo 1 230,00 kn te smo se ovom donacijom uključili u projekt KARIBU KWETU (Dobrodošao u moj dom), čiji je cilj pomoći u opremanju kućanstva izrazito siromašnih obitelji u Tanzaniji.


[OPŠIRNIJE]Mini dramski studio
Sandra Valić / datum: 3. 3. 2020. 09:30

U sklopu projekta MZO-a Ruksak pun kulture, u kojem naša škola ove godine prvi put sudjeluje, 24. 2. 2020. ugostili smo doc. art. Katicu Šubarić. Radionicu glume pod nazivom Mini dramski studio u dvije je skupine pohađalo ukupno 36 učenika te profesorice hrvatskoga jezika Sanja Mršo i Snježana Šulentić.


[OPŠIRNIJE]Sigurnost u prometu
Administrator / datum: 19. 2. 2020. 15:56

Sudjelovanje u prometu postaje sve značajnije u svakodnevici naših maturanata. Uglavnom mislimo kako poznajemo pravila i propise o ponašanju u prometu, ali nepobitna je činjenica da se sve češće gase životi mladih ljudi upravo u prometnim nesrećama.U suradnji s PU osječko-baranjskom, a u sklopu Školskog preventivnog programa te na inicijativu naše pedagoginje Gordane Popović, u našoj je školi 17. veljače 2020. održano predavanje pod nazivom „Sigurnost u cestovnom prometu“, u trajanju od jednog školskog sata.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ u Ruđerici na OsijekNewsTv
Administrator / datum: 17. 2. 2020. 21:08

Škola se uključila u Erasmusov projekt KA229, školska partnerstva, na temu „Primjena IKT alata u tradicionalnoj nastavi i u nastavi na daljinu"("ICT TOOLS IN TRADITIONAL AND DISTANCE LEARNING".), a prof. Doris Matović napravila je prilog na OsijekNewsTv.

https://www.youtube.com/watch?v=JjltNSha_x8&feature=emb_logo&fbclid=IwAR1_m0EURfu33gXgvDYVESVfyWglpu22gLAQUr84NEILiaG7z2eSG5s1udQ


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo 11. veljače – Dan sigurnijeg interneta
Gordana Popović / datum: 17. 2. 2020. 20:44

Povodom Dana sigurnijeg interneta 11. veljače 2020. u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića, a kako bi se skrenula pozornost na to da mladi imaju pravo na bolju zaštitu i sigurnost u virtualnom svijetu, u 2. razredu kozmetičkog smjera održala sam pedagošku radionicu.


[OPŠIRNIJE]Interaktivna predstava Mladforme
Administrator / datum: 17. 2. 2020. 16:17

Učenici 4. a, 4. b i 4. g razreda, na inicijativu prof. Ozane Vignjević, dobili su priliku sudjelovati u interaktivnoj predstavi „Izgubljeni u prostoru“, koju su za njih 12. 2. 2020. prema metodi teatra potlačenih izveli članovi udruge Mladforma.

Više o svemu u tekstu naše učenice Eme, ujedno članice Mladforme.


[OPŠIRNIJE]eTwinning infodan
TAMARA KAPRALJEVIĆ / datum: 4. 2. 2020. 22:38

U četvrtak, 30. siječnja 2020. naša škola imala je čast biti domaćinom dvama događajima.  Prvi je put u našoj školi održan eTwinning infodan, a nakon toga i radionica, u sklopu kojih su se zainteresirani prosvjetni djelatnici mogli ne samo upoznati s platformom nego i postati članovi dviju platformi  – eTwinninga i School Education Gatewaya. Obje platforme okupljaju obrazovne djelatnike na razini čitave Europe i predstavljaju najsigurniji online prostor za ostvarivanje suradnje između učenika i nastavnika na nacionalnoj i internacionalnoj razini. Naša škola ovom je prilikom ugostila eTwinning ambasadoricu Anu Marketin-Sedlar, nositeljicu edukacija, kao i više od šezdeset zainteresiranih prosvjetnih djelatnika iz osam osnovnih i srednjih škola.


[OPŠIRNIJE]Velika Vijećaonica projekta Škola za dijalog
Sandra Valić / datum: 4. 2. 2020. 22:25

Kako smo već pisali, naša je škola jedna od 6 srednjih škola Osječko-baranjske županije uključenih u projekt Škola za dijalog. Riječ je projektu čiji je nositelj PRONI Centar za socijalno podučavanje, a cilj mu je „osvijestiti srednjoškolsku zajednicu o važnosti funkcioniranja Vijeća učenika i potaknuti ju na aktivnije uključivanje učenika u rad Vijeća.“


[OPŠIRNIJE]Izazovi odrastanja u digitalnoj džungli
Gordana Popović / datum: 4. 2. 2020. 22:07

Sve veći broj mladih izložen je vršnjačkom nasilju putem interneta. Zabrinjava činjenica da i dalje ono nije prepoznato u društvu kao ozbiljan izazov. Jedan od razloga leži u činjenici da se takvo nasilje događa u virtualnom svijetu te da nije prisutno u „stvarnom“ učeničkom okruženju. Dakako, to ne umanjuje izazove odrastanja mladih.


[OPŠIRNIJE]„Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut“ - Prva učenička mobilnost
TAMARA KAPRALJEVIĆ / datum: 23. 1. 2020. 21:30

Prošli mjesec održana je prva učenička mobilnost u sklopu Erasmus+ projekta „Mein Deutsch ist gut – ich spreche mit Mut“. Našu školu predstavljale su učenice Leticia Rejo (1. a), Bella Leonarda Michelli (1. g) i Antonija Petra Gagulić (2. e), a u pratnji nastavnica Snježane Šulentić i Tamare Kapraljević. Domaćin nam je bio grad Kapošvar u susjednoj nam Mađarskoj.


[OPŠIRNIJE]Predavanje o profesionalnoj orijentaciji
Sandra Valić / datum: 23. 1. 2020. 21:15

Naša Škola godinama provodi program profesionalnog usmjeravanja, pa je za sve učenike četvrtih razreda koordinatorica programa, pedagoginja Gordana Popović, organizirala predavanje o profesionalnoj orijentaciji. Predavanje je 20. 1. 2020. održala Izabela Hruška, psihologinja Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, čime smo nastavili uspješnu suradnju s CISOK-om.


[OPŠIRNIJE]Predstava-radionica o Moliereu
Sandra Valić / datum: 30. 12. 2019. 15:14

Zadovoljstvo nam je bilo druge godine zaredom ugostiti Nermu Kreso-Kavain i Darka Kavaina, glumce Kazališnog studija iz Rijeke.
Ciklus predstava-radionica pod zajedničkim nazivom „All the  World's a Stage / Sav svijet je pozornica“ program je koji Kazališni studio ostvaruje u suradnji sa školama, a našim su  učenicima 2. e, 4. e, 4. g i 4. p razreda 18. 12. 2019. predstavili stvaralaštvo najvećeg francuskog komediografa Molierea.


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija za Centar za majku i dijete
Administrator / datum: 22. 12. 2019. 16:04

Naša škola i ove se godine uključila u projekt Đakovačko-osječke nadbiskupije „Dječja košarica – Božić 2019“. Učenici i djelatnici škole tijekom prosinca prikupljali su hranu, higijenske potrepštine i igračke, a sve prikupljeno bit će darovano Caritasovom „Centru za majku i dijete“ u Osijeku.
 


[OPŠIRNIJE]S radionice "Promišljamo prošlost grada: Osijek kroz vrijeme"
Gordana Popović / datum: 19. 12. 2019. 16:07

Već pet godina uručuje se priznanje mirotvornim školama koje njeguju kod učenika vrijednost mira, tolerancije i prihvaćanje različitosti.
Dana 11. 11. 2019. sudjelovale smo na radnom dijelu mirovnog ciklusa Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ 2019., na Ekonomskom Fakultetu u Osijeku.


[OPŠIRNIJE]Noć znanosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku
Administrator / datum: 11. 12. 2019. 10:02

Našim učenicima i nastavnicima omiljeno događanje – Noć znanosti – i ove je godine organizirao Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek. Od 18 do 21 sati 6. prosinca za učenike i sve zainteresirane održane su radionice i eksperimenti, kojima je cilj široj javnosti približiti svijet znanosti.
Više naših razreda različitih usmjerenja i godina vodili su nastavnici Krmek, Prašnikar, Pitinac, Vidović, Bušić, Viljanac, Varga, Matović, Richter i Varžić (ispričavamo se ako smo nekoga zaboravili). Učenici su se odlično proveli, a nastavnicima je bilo posebno drago sresti bivše učenike naše škole, sada studente PTF-a.


[OPŠIRNIJE]Pedagoginja „Ruđerice“ jedna od nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika
Sandra Valić / datum: 6. 12. 2019. 09:38

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima ove je školske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja za svoj rad nagradilo 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika. Ponosni smo što je jedna od 28 Osječana i naša pedagoginja Gordana Popović, koja kaže: "Svakodnevni je posao pedagoga vrlo dinamičan i zahtijeva mnogo energije, fleksibilnosti i temeljite pripreme. Svojim radom pokrivam sve dijelove odgojno-obrazovnog procesa, a cilj je podići kvalitetu. Drago mi je što je moj rad prepoznat."


[OPŠIRNIJE]Putevima Sulejmana Veličanstvenog
OZANA VIGNJEVIĆ / datum: 4. 12. 2019. 18:02

Za učenike drugih razreda prirodoslovne gimnazije naše škole već tradicionalno  organizira se terenska nastava iz Geografije i Povijesti pod nazivom „Putevima Sulejmana Veličanstvenog“. Ovogodišnja generacija drugih razreda (2. a, 2. b)  imala je priliku, u pratnji svojih profesora Tina Kovačevića i Ozane Vignjević, krenuti putevima Sulejmana.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ Mobilnost u Turskoj
ANA KRMEK / datum: 12. 11. 2019. 22:12

 

 

 

Nastavljamo stvarati uspješnu Erasmus+ priču zahvaljujući kojoj su naši učenici prirodoslovne gimnazije Iva Budžaki, 2. b, Saira Mikuška, 2. a, Domagoj Ižaković i Marijan Mršo, 3. b i Lucija Purgar, 4. b, pod vodstvom koordinatorice projekta Jasne Sudarić i mentorice Ane Krmek otputovali na mobilnost u tursku školu EFFL - Eskişehir Fatih Fen Lisesi od 4. do 8. studenoga 2019. u okviru projekta Erasmus+ s temom Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) u tradicionalom učenju i učenju na daljinu.  Tema aktivnosti koje su provedene tijekom pet dana bila je „Algorithmic thinking “.


[OPŠIRNIJE]Volonterke „Ruđerice“ u Udruzi „MOGU“
Gordana Popović / datum: 12. 11. 2019. 21:56

Učenice naše škole već dvije godine redovito, subotama, vrijedno volontiraju u Udruzi za terapiju i aktivnosti pomoću konja „MOGU“ Osijek te nesebično daruju svoje vrijeme pomažući zaposlenicima Udruge i njegujući te plemenite životinje.
Riječ je o Gabrijeli Drenić i Katarini Bičvić iz 4. razreda prehrambenog tehničara.


[OPŠIRNIJE]Upoznajmo Podunavlje
OZANA VIGNJEVIĆ / datum: 11. 11. 2019. 22:04

Za učenike prvih razreda prirodoslovne gimnazije naše škole redovito se organizira terenska nastava iz Geografije i Povijesti. Ovogodišnja generacija prvih razreda (1. a,1. b)  imala je priliku, u pratnji svojih profesora Tina Kovačevića i Ozane Vignjević, upoznati hrvatsko Podunavlje.


[OPŠIRNIJE]Radionica pisanja životopisa
OZANA VIGNJEVIĆ / datum: 7. 11. 2019. 17:04

Što je životopis? Kako napisati kvalitetan CV? Koje alate koristiti prilikom pisanja?
U utorak, 5. studenoga za učenike 4. a, 4. b, 4. e i 4. p studentska organizacija  AIESEC  održala je radionicu: "Kako napisati dobar CV?“
Radionicu su vodili naš bivši učenik Lovro Žada i njegova kolegica Jelena Karakaš.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan hrane – 16. listopada2019.
Administrator / datum: 5. 11. 2019. 10:49

Dana 16. listopada 4. b razred, zajedno sa svojom razrednicom i profesoricom biologije i ekologije Ljiljanom Vidović, posjetio je glavnu osječku tržnicu te obilježio Svjetski dan hrane.
Svake godine u više od 150 zemalja svijeta 16. listopada obilježava se Svjetski dan hrane kako bi se osvijestila i informirala zajednica o problemu gladi, nejednakoj raspodjeli i bacanju hrane, ali i o usvajanju zdravih navika.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ projekt - Italija: "Using the educational platform - creating and uploading own materials"
MAJA STARČEVIĆ / datum: 31. 10. 2019. 21:34

 

 

 

U sklopu projekta Erasmus+ pod vodstvom koordinatorice projekta Jasne Sudarić i mentorice Maje Starčević učenici drugih i četvrtih razreda prirodoslovne gimnazije: Laura Dimter, Ida Kralik, Mihael Mrkonjić, Sara Rašić i  Laura Šomorja putovali su na mobilnost u Italiju (Sicilija, Ragusa) od 29.rujna do 5.listopada 2019.
Svrha mobilnosti bila je primjena IKT alata u tradicionalnom učenju i učenju na daljinu, a tema aktivnosti koje su se provodile tijekom pet dana bila je „Using the educational platform – creating and uploading own materials“.


[OPŠIRNIJE]Radionica Čuvajmo naše srce
ANA KRMEK / datum: 30. 10. 2019. 21:23

U ponedjeljak, 28. listopada učenici 3. a, 3. b i 3. kz razreda sudjelovali su u provedbi projekta Čuvajmo naše srce. Projekt je u organizaciji studentske sekcije za kardiologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Cilj je projekta edukacija učenika srednjih škola o zdravlju srca i krvnih žila, a glavna poruka projekta je: 
„Glavni čimbenici koji povećavaju rizik od razvoja bolesti srca i krvnih žila, poput pušenja, tjelesne neaktivnost, pretilosti, nepravilne prehrane i nepridržavanja terapije za bolesti kao što su visoki krvni tlak i šećerna bolest, pod našim su utjecajem i donošenjem odgovornih odluka o našim navikama možemo znatno smanjiti svoj rizik od razvoja bolesti srca i krvnih žila!“


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava četvrtih razreda
Administrator / datum: 30. 10. 2019. 21:07

Dana 11. listopada 2019. učenici 4.a i 4.b razreda prirodoslovne gimnazije sudjelovali su u terenskoj nastavi organiziranoj u sklopu nastave Biologije i Geologije uz vodstvo prof. Ljiljane Vidović i prof. Tina Kovačevića. Posjetili su muzej Radboa u Radoboju, jedinstveno nalazište sumpora, ugljena i vrijednih fosilnih nalaza te Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini, smješten nedaleko od svjetski poznatog nalazišta neandertalaca „Hušnjakovo“.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava iz Geografije i Povijesti
OZANA VIGNJEVIĆ / datum: 30. 10. 2019. 21:02

Za učenike trećih razreda prirodoslovne gimnazije naše škole redovito se organizira terenska nastava iz Geografije i Povijesti.  Ovogodišnja generacija trećih razreda (3. a,3. b) imala je priliku, u pratnji svojih profesora Tina Kovačevića i Ozane Vignjević, razgledati i upoznati kulturne i povijesne znamenitosti gradova Osijek, Đakovo i Slavonski Brod.


[OPŠIRNIJE]Škola za dijalog
Sandra Valić / datum: 30. 10. 2019. 09:22

Naša škola jedna je od 6 srednjih škola Osječko-baranjske županije uključenih u projekt Škola za dijalog. Riječ je projektu PRONI Centra za socijalno podučavanje, čiji je cilj „osvijestiti srednjoškolsku zajednicu OBŽ o važnosti funkcioniranja Vijeća učenika i potaknuti ju na aktivnije uključivanje učenika u rad Vijeća.“
Na tzv. Vijećaonici održanoj 24. 10. 2019. sudjelovali su učenici 2. a, 2. b, 2. e, 2. kz, 3. b i 4. a razreda te, kao predstavnici „donositelja odluka“, ravnateljica Vlasta Opačak, pedagoginja Gordana Popović i nastavnica Sandra Valić.


[OPŠIRNIJE]Volontiranje mladih
Gordana Popović / datum: 28. 10. 2019. 17:52

Već šestu godinu zaredom u našu školu dolaze predstavnici Volonterskog centra iz Osijeka, kako bi učenicima prvih razreda kroz zanimljiv, iskustveni način približili dobrobiti volontiranja.
U petak, 18. listopada 2019. Mirta i Bruno održali su dvije radionice na temu: Idealni volonter, prava i obveze volontera, motivacija…


[OPŠIRNIJE]Prijedlog tema za završni rad u školskoj godini 2019./2020.
Administrator / datum: 22. 10. 2019. 09:07

Pod poveznicom "OPŠIRNIJE" nalazi se prijedlog tema za završni rad kod strukovnih zanimanja. Na istom mjestu mogu se pronaći i upute za izradu završnog rada.


[OPŠIRNIJE]Kalendar i vremenik polaganja ispita državne mature za šk. god. 2019./2020.
Administrator / datum: 15. 10. 2019. 18:22

[OPŠIRNIJE]Stručni skup – Izviđačkim koracima za održivi razvoj
OZANA VIGNJEVIĆ / datum: 15. 10. 2019. 17:24

U sklopu projekta "Izviđačim koracima za održivi razvoj" održan je stručni skup. Kako je naša škola partner u ovom projektu na skupu su nazočile: ravnateljica Vlasta Opačak, pedagoginja Gordana Popović i profesorica Ozana Vignjević. Prvi dio skupa održan je u izviđačkom parku Donji Grad, a započeo je volonterskom akcijom čišćenja parka

https://www.facebook.com/350669615065917/posts/1756111187855079/


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju